Ybrant Digitals $ 175 deal med Experian faller igenom

Digitalt marknadsföringsföretag Ybrant Digital kunde inte betala US $ 175.000.000 för Experians tre prisjämförelse webbplatser – PriceRunner, LowerMyBills och ClassesUSA.co – i tid, trots försäkringar från den förstnämnda att ekonomin var på plats.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Enligt en rapport från Times of India på torsdag, var Ybrant Digital tänkt att betala US $ 100 miljoner dollar i kontanter och en uppskjuten betalning av US $ 75.000.000 för de tre webbplatser. Men informerade den Bombay Stock Exchange på onsdag affären kunde inte slutföras i tid.

“Den föreslagna affären för att köpa de Experian egenskaper inte kunde slutföras inom den engagerade tidslinje. Företaget arbetar mot samma och så snart som några konkreta utveckling sker meddela börsen” Hyderabad-baserade företaget anges.

En separat rapport från Financial Times (FT) på onsdag avslöjade båda företagen diskuterade ändra villkoren för affären i upptakten till deadline, men Experian avböjt att kommentera på vad dessa nya termer medan Ybrant Digital inte kunde nås .

Rapporten tillade Experian bedömer Ybrant underlåtenhet att slutföra affären som en “kontraktsbrott”, även om det inte ange om det brittiska företaget kommer att utöva rättsliga åtgärder mot den digitala marknadsföring företaget.

Experian kommer att fortsätta att undersöka möjligheterna att sälja, prisjämförelsesajter, som förblir “icke-kärn”, och kommer att utfärda ytterligare meddelanden i sinom tid. Kredit analysföretaget betalat US $ 485.000.000 under 2005 för PriceRunner och LowerMyBills och har varit ute efter att sälja dessa tillgångar sedan 2008 när det beslutat att fokusera på uppgifter och kreditanalys, uppgav FT.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott