WhatsApp öppnar upp end-to-end-kryptering för alla

WhatsApp meddelade på tisdagen sin meddelande och ringer tjänst är nu helt slut-to-end krypterad för alla användare, och som ett resultat, till Facebook-ägda meddelandetjänst inte följa regeringens skärnings order.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Meddelande app jätte samarbetar med Open Whisper System för kryptering, som sträcker sig över hela tjänsten: chattar, gruppchatt, bilagor, röstanteckningar och röstsamtal över Android, iPhone, Windows Phone och Nokia och BlackBerry-enheter.

Flytten att aktivera kryptering som standard för mer än en miljard användare över hela världen har stegvis rullas ut av bolaget under det senaste året.

Inte ens WhatsApp anställda kan läsa dina meddelanden, sade företaget.

“Dina meddelanden ska vara i dina händer. Det är därför WhatsApp inte lagra dina meddelanden på våra servrar när vi levererar dem, och end-to-end-kryptering innebär att WhatsApp och utomstående inte kan läsa dem ändå”, skrev företaget i en förklaring på sin webbplats.

Öppna Whisper säger att när en användare är helt “E2E” -kapabel efter uppdateringen kommer WhatsApp inte tillåter överföring av klartext till användaren, även om de skulle nedgradera sin version av appen.

WhatsApp förväntar end-to-end-kryptering för att bli normal i branschen: “Medan WhatsApp är bland de få kommunikationsplattformar för att bygga hela end-to-end-kryptering som är aktiverad som standard för allt du gör, förväntar vi oss att det i slutändan kommer att representera framtiden för personlig kommunikation. ”

Vi har nått ut till Facebook för att lära sig om dess bredare krypteringsplaner.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer