Toshiba WT310 tablett: först ta

Toshibas WT310 är en 11,6-tums Windows 8 Professional tablett som syftar till företagsanvändare, som kan lockas av systemets 128GB SSD. Var medveten om, men att vår granskning prov rapporteras bara 78SE fri ur lådan.

Chassit är på den tjocka sidan och vikten lite högt för vår smak: 299mm bred 189mm djup av 12.4mm tjock och 825g är inte långt borta smalare, lättare ultrabooks såsom Sonys VAIO Pro 13.

Den 11.6in. Skärmen har en bred 16: 9-format, med en upplösning på 1920 med 1080 pixlar. Det är tydligt nog, och den matta, antireflexbehandling innebär att du kan arbeta lätt i normal inomhusbelysning (och även nära ett fönster). När du tar WT310 utanför, men det är ganska svårt att läsa i starkt solsken.

Pekskärmen har en fingeravtrycksresistent beläggning, och i vissa modeller är mottaglig för pennan samt finger ingång. Standard pennan är inrymt i ett spår på chassit, Toshiba erbjuder också en andra, fetare och mer pennliknande, penna som inte får plats i huset, men som vi funnit mer bekväm att arbeta med. Den top-end WT310-106 modell på Toshibas brittiska hemsida kostar £ 1079 (exkl. Moms).

All plast build är lite av en låt och ned: det finns definitivt ge i höljet och rörelse i textureryggplattan också. Den ringa kanten mellan den skärmkant och yttre kanter är lite skärande på ögat också, även om det inte påverkar användbarheten.

Om du är intresserad av att använda Toshiba WT310 för att leverera presentationer du vill veta hur väl de två högtalarna på den nedre kanten av chassit utföra. Tyvärr är maximal volym inte mycket högt, och ljudkvaliteten är dålig. Om du fortfarande förtjust i tanken på tablettbaserade presentationer, den WT310 stöd för Intel Wireless Display är viss ersättning.

En stor galler på den övre kanten och ett par galler på baksidan att kyla processorn, vars fläkt sparkar in med alarmerande frekvens och är ganska högt. Att arbeta i en tyst kontor vi fann det ganska störande. Vår granskning enhet, top-end WT310-106 driver en tredje generationens Intel Core i5-3439Y processor med 4 GB RAM-minne. Denna processor befogenheter tre av de fyra förkonfigurerade alternativ på Toshibas brittiska webbplats, instegsmodellen ståta med en Celeron-processor. De sistnämnda kostar £ 619 (exkl. Moms) jämfört med £ 1079 (exkl. Moms) för top-end modell som vi skickades.

Den nedre kanten har en egen kontakt för Toshibas valfri tablett vagga, som kostar £ 50 (ex. Moms) och ger två USB 2.0-portar, HDMI (full storlek) och Ethernet-portar, en ljudutgång och en strömkontakt. Du kan använda USB-portarna för att ansluta en mus och / eller tangentbord.

På själva enheten anslutningsmöjligheter kör till Mini-HDMI och (full storlek) USB 3.0-portar, en fullstor SD-kortplats och headset. En knapp för att låsa ut automatisk skärmrotering sitter mellan strömbrytaren och en volym rocker. Det finns en 3-megapixel huvudkameran på baksidan och en-megapixelkamera på framsidan.

Toshibas pressmeddelande för W310 nämner valfritt stöd för HSPA + / LTE mobilt bredband, men det är inte uppenbart i någon av de nuvarande konfigurationer på Toshibas brittiska hemsida. Du får dubbla band 802.11a / b / g / n Wi-Fi och Bluetooth 4.0 som standard men.

Toshiba kunde ha gjort mer för att wow oss med WT310, vars build inte känner robust nog att ta strapatser i det dagliga livet i en mobil yrkesutövarens resväska. Som sådan, är det förmodligen inte tabletten att gå till om du är ute efter att dike den bärbara datorn medan på affärsresor.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett