T-Mobile att testa Passpoint Wi-Fi samtal uppgifter avlasta med 50.000 kunder

T-Mobile går framåt med en ny Wi-Fi-teknik som gör det lättare för telefoner att automatiskt ansluta till hotspots. Tidigare i veckan presenterade företaget studier av dess föredragna Wi-Fi-nätverk tjänster till 50.000 kunder i Tampa och Orlando, Florida.

Alternativet Preferred Wi-Fi-nätverk är T-Mobiles varumärke för Passpoint teknik som introducerades av Wi-Fi Alliance 2012. Passpoint minskar behovet av att manuellt logga in på Wi-Fi-nätverk

Tanken är att behandla kända offentliga hotspots liknande cellulära bärare etern och möjliggöra mer sömlös roaming mellan de två nätverken.

T-Mobile har gott om skäl att testa tjänsten och slutligen lansera det än två Florida städer.

Företaget har länge erbjudit Wi-Fi-samtal som ett alternativ eftersom tills nyligen inte har tillräckligt låg bandsspektrum för att ge fast inomhus cellulär täckning.

Det förändras som T-Mobile att distribuera 700 MHz spektrum där radiosignaler bättre mellan väggarna och i byggnader, men det kommer att ta tid att göra det. Att använda Wi-Fi är ett bra sätt att hantera gapet täckning.

Har telefoner använder Wi-Fi för röst- och datatjänster också hjälper kunder på två sätt. Genom att inte ha en enhetssökning för närmaste cellulära tornet, kan en telefonens batteritid marginellt förbättras. Och det kan minska mängden av mobilt bredband dataanvändning, till hjälp för kunder som tittar på sina månatliga tilldelning av gigabyte.

T-MoNews noterar att Preferred Wi-Fi-nätverk prövningar stöds av 34.000 Bright House Networks offentliga hotspots i Orlando och Tampa.

Men att använda det behöver du en Passpoint-certifierad telefon från denna lista: Apples iPhone 5, 5s, 6 och 6 Plus, HTC: s Desire, en M8 och en M9, LG: s G3, Leon LTE, G Stylo, och G4; Samsungs Galaxy S5, S6, S6 Edge, not 4 och not 4 Edge och Sonys Xperia Z3 eller Z1s.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

iOS 9 beta kodtips AT & T Wi-Fi-samtal kunde komma med nya iPhone, vad du får med Project Fi, Googles trippel nätverk telefon, Optus kunder att få Wi-Fi-samtal på iOS och Android

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang