Storbritanniens 4G auktion: Labour lägger ut sina planer för ‘£ 4 miljarder “oväntade

Medel från Storbritanniens kommande 4G spektrumauktion bör användas för att bygga billiga bostäder, kommer Labourpartiet föreslår på måndag.

Enligt flera rapporter, skugga kansler Ed Balls säger vid partiets konferens som £ 3-4bn förväntas komma ut, auktionen, skulle vara tillräckligt för att ge rättvisa för 100.000 nya lågpris hem och en stämpelskatt semester för första -Tiden köpare.

Koalitionsregeringen har ännu inte sagt vad den skulle göra med pengarna. I fallet med £ 22 miljarder oväntade från 3G auktion mer än ett decennium sedan, används dåvarande kansler Gordon Brown pengarna för att betala av statsskulden.

“Med denna engångs oväntade från försäljningen av 4G spektrum, låt oss skär genom vela och retorik och faktiskt göra något,” bollar kommer att säga, i linje med sin bredare uppmaning till mer investeringar för att dra Storbritannien ut ur dess ekonomiska hål.

Det är fortfarande oklart hur mycket pengar auktionen kommer att generera. Telekom tillsynsmyndigheten Ofcom, som kommer att köra auktionen, har sagt att det kommer att göra, åtminstone £ 1,4 miljarder, medan analytiker har sagt summan kan gå så högt som £ 4 miljarder.

Det finns många faktorer som skall beaktas här, inte minst 1800MHz spektrum att Everything Everywhere (EE) är, omfördelning, att ge 4G-tjänster för enheter som iPhone 5.

Andra operatörer har inte så mycket 1800MHz spektrum för att återanvända, och kommer förmodligen att behöva antingen 800 MHz eller 2,6 GHz spektrum för att rulla ut sina egna 4G-tjänster. Detta tyder på att EE inte kommer att bjuda stora i auktionen, men dess konkurrenter kommer.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone