Startup bör inte vara i halsen-störningsutrustning företag: Bouris

Enligt australiska affärsman Mark Bouris, det finns tre saker varje företagare bör tänka på innan pitching en affärsidé till en potentiell investerare: One, vet verksamhetens syfte, två, har ett handtag på och en process för att hantera fel inom företaget och tre, för att veta vem och vad verksamheten är ansvarig för.

I sitt tal vid 2015 SydStart i Sydney tog Bouris publiken australiska företagare tillbaka till 1999, då han hade vad han kallade en marknad störande idé.

Verksamheten kallades Prioritet Acceptance Corporation “Bouris sagt.” Denna verksamhet, med ett skit namn, var i en liten kontor i North Sydney.

Det var helt grå, en ljusgrå, inte ens träkol grå. Stolarna var grå, skrivborden var grå och mattan var grå – och du var tvungen att gå utanför bara för att ändra dig, rummet var så liten.

Bouris sade att det fanns en möjlighet, genom teknik, i form av kapitalmarknader som tillåter icke-bank folk att göra vad bankerna – låna pengar – men med lägre omkostnader, kunde han låna ut pengar till ett billigare pris.

Om du vill vara en störande, måste du vara billigare, erbjuder samma tjänst till en lägre kostnad “, sade han.

När du har ändrat företagets namn till guiden, baserat på smeknamnet ges till fotbollsspelare, Bouris sade han gick ner för att hitta sig själv en partner. Precis som företag upplever nu, Bouris sade att hitta finansiering var ett allvarligt problem.

Varje så många år, möjligheter kapital uppstår – men vi har inte haft möjligheter kapital i landet under en lång tid “, sade han.” Jag tror faktiskt att från och med nu, med tanke på Malcolm Turnbull och Wyatt Roy innovations push, att det är kommer att börja rita kapital i det här landet.

Bouris sade när han var redo att ge guiden push det behövs, det fanns tillgängligt kapital för honom.

Det fanns en tech-boom, och tech-boom företag ville att konvergera finansiella tjänster, media, och det var en kapital tillfälle, medieföretagen ville köpa upp finansiella tjänster “, sade han.” En kapital boom är på väg.

Bouris sade ett företag behöver byggas redo för den tid då kapitalet är det, trots att det kanske inte hända.

Jag tror att det faktiskt börjar hända nu, det är en tillfällighet att vi nu har en premiärminister som är mycket förståelse och sympatisk mot denna bransch “, säger Bouris.” Allt ställer upp för alla.

Enligt Bouris, var nästa steg för Wizard gå in på kontoret av Kerry Packer. Även om det inte alla startups har förmågan att tala med en australisk mediemagnaten med pengar att investera, Bouris sade vad Packer lärde honom redan 1999 fortfarande ringar sant 16 år senare.

Denna historia är gammal, men grunderna förblir, “sade Bouris.” Konsten att stänga affären är mycket viktigt, aldrig tror att det är gjort och aldrig underskatta vem du stänga den med.

Bouris sade att han gick in i Packers kontor, med vad han trodde var en ogenomtränglig affärsmodell.

“Jag skulle vilja kalla det en start. Det var inte att tjäna pengar och det brann vinster”, sade han.

Mitt mål var att få pengar från honom, och han vände sig om och sa: “Jag bryr mig inte ett skit om due diligence dessa andra personer har utfört, jag ska göra mitt due diligence”.

Bouris sade denna attityd måste förväntas från människor när man försöker få pengar ur dem, och sade att de vill se en person i ögat för att se vad de är gjorda av.

Jag sade till Packer och stirrade ner på mig genom sin cigarrett: “Min verksamhet är guiden bostadslån”, “Bouris sagt.” Men han sade tillbaka på mig: “Vilka företag är du i? – Och inte säga bostadslån “.

“Han sade till mig:”. Se son, du är en disruptor, jag gillar störande, jag har en historia av att investera i störande, jag kommer att hjälpa dig här “Packer berättade jag var i verksamheten av människors förhoppningar och drömmar, som jag var inte där för att sälja ett bostadslån, där människor kommer att låna pengar av mig och måste betala tillbaka över 30 år, varje månad, “sade Bouris.

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Han sade en affärssyfte är nära kopplad till sin publik, det måste känna sin publik. Bouris sade en start måste ta reda på vad folk vill ha och sälja det därefter.

“Om du är en elektrisk entreprenör och du har installerat de senaste super-douper luftkonditioneringssystem, du är inte installation av ett luftkonditioneringslåda – som är tråkigt som fan – snarare, du leverera komfort, bit ihåg att om något går fel kommer du tillbaka där för att fixa det, att det är effektivt, ekonomiskt och miljömässigt anpassade “, säger Bouris.

I mobiltelefonen verksamheten, du är inte säljer en grå ruta – Apple säljer inte det – de säljer möjligheten att umgås, en kommunikationspunkt, det är underhållning, det är data. De säljer inte en grå ruta.

Han sade ett företag behöver för att vara säker på att det är vad en publik vill, inte bara något som är fastnat ner deras halsar.

På tal om misslyckande, Bouris sade att det är något som är mycket mer acceptabelt i dag, och tillade att i USA är det nästan vara en konstform att misslyckas, i Australien, men anses det dåligt att misslyckas.

Mig, jag har inga problem med fel “, sade han.” Jag har en rädsla för att misslyckas, jag vill inte misslyckas, det håller mig upp på natten, men jag bryr mig inte om jag gör.

Vid den tiden tänkte jag Kerry ville höra att jag inte hade misslyckats, så jag sa att jag inte hade, som han reagerade med, “Ja vad tjänar du mig?

Bouris sade misslyckande behövde respekteras, och möjligheten att få ut av det hjälper också. Han sade ett företag behöver inte vara en skrikande framgång att vara attraktiv i sin nya idé, eller till dess potentiella investerare.

Kerry Packer hade inget emot det, han föredrog faktiskt det “, säger Bouris.

Bouris manade startup att dra fördel av inkubatorerna och start acceleratorer som finns idag.

Han sade att ansvarighet är en form av mentorskap och enligt Bouris det handlar inte om någon berättar någon annan vad man ska göra – snarare roll bör vändas, med mentorn ställa frågor, och hålla adepten till svars.

“Ansvar är det viktigaste, tror jag, i dag som kommer att göra en verksamhet framgångsrik”, sa han.

Bouris liknas starta ett företag att gå till gymmet.

Om du går till gymmet på egen hand, eller göra övningar hemma, du aldrig kommer att arbeta lika hårt som med en vän eller en personlig tränare, tror inte att du kommer att kunna hålla dig ansvarig, ” han sa.

Du måste hitta dessa miljöer där någon håller blåslampa till magen och ställer de svåra frågorna.

Bouris sa att det är en tuff väg att vara en entreprenör, och en ännu tuffare väg är en start. Han sa att om grunderna förstås men det kan hända.

“Min uppfattning är att Sydney, till exempel, har bättre företagare än något annat land i världen – en bättre förmåga, men vi bagatellisera oss”, sade han.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det