SingTel vinner Singapore G-Cloud anbud

Singapore teleoperatör SingTel tecknar två anbud som erbjuds av Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) för att inte bara ge den privata moln infrastruktur för alla myndigheter, men den offentliga molntjänster också.

I ett uttalande som släpptes tisdag, visade SingTel att det hade tilldelats ett femårigt anbud att distribuera cloud computing infrastruktur på en hel-of-government senast i slutet av 2012. Det kommer att ge och upprätthålla infrastrukturen för en första fem år med option på ytterligare ett femårigt förnyande, förklarade det.

IDA hade tidigare tillkännagivit planer på att bygga ett privat moln, som kallas central G-Cloud, som kommer att komplettera användningen av offentliga moln och statlig myndighet moln och ersätta hela-of-government infrastruktur för delade datorresurser som kallas Shine.

“G-moln är en privat molninfrastruktur som är flera hyresgäster och uppfyller erforderlig säkerhetsgaranti för regeringen. Det kommer att ge fördelarna med cloud computing som omfattar virtualisering, multi-hyresrätt, automation med on-demand provisioning, och snabb skalbarhet G-molnresurser, “företaget anges.

Det noterade också att den molnbaserade systemet kommer att bana väg för standardisering och utbyte av datorresurser och applikationer i alla statliga myndigheter, vilket leder till ökad smidighet och hjälper till att sänka IT-kostnader.

Organ kan också dra nytta av de resurser som testbädd och pilot nya och innovativa program sörjt för deras behov utan initial kostnad och ägandet av tillgångar, uppgav SingTel.

Utöver att tillhandahålla G-Cloud, har den lokala Telco också säkrade molntjänster bulk anbud att erbjuda offentliga molntjänster till regeringen. Detta innebär SingTel kommer att tillhandahålla dessa tjänster under två år, med möjlighet att förlänga kontraktet med ytterligare ett år, noterade det.

Dessa tjänster omfattar beräkna, lagring och programvara erbjudanden som skulle göra det möjligt offentliga myndigheter att distribuera program som de behöver och betala för användning utan att behöva äga IT-infrastrukturen, vilket bidrar till att minska den totala ägandekostnaden (TCO), enligt uttalandet.

Dessa initiativ återspegla Singapores regering öppenhet till att använda teknik för att öka produktiviteten och interaktivitet. I själva verket, en Accenture undersökning som publiceras på måndagen visade att singaporeaner är positiva till de digitala kanaler som tillhandahålls av regeringen. Mer än hälften av medborgarna tillfrågade tyckte att det var lätt att interagera med regeringen på nätet, och ville ökad tillgång till offentliga tjänster, den påstod rapporten.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner