Singapore begår US $ 162 till mediesektorn

SINGAPORE – Regeringen har avsatt S $ 250.000.000 (162 US $ miljoner) i år för att driva tillväxten av landets mediesektorn.

Detta kommer att inbegripa forskning och utveckling (R & D) program, liksom stöd som förväntas skapa och upprätthålla några 2.000 jobb i år, Media Development Authority (MDA) meddelade vid ett forum här torsdag.

Den myndighet hoppas fonden injektion kommer att stärka den förväntade dopp i branschen intäkter inför under nästa år eller två på grund av den ekonomiska nedgången.

Christopher Chia, MDA VD, säger: “Förra året, ingen kunde ha förutsett världen skulle förändras så mycket.” MDA hoppas att motverka “liten dip” i branschen kommer att gå igenom de olika planer tillkännagavs.

Chia sade Singapores mediebranschen har haft “stadig tillväxt” under de senaste åren, växer från S $ 3,8 miljarder kronor (2480 miljoner US $) 2002 till en beräknad värde av S $ 5,28 miljarder euro (3450 miljoner US $) 2008.

Den genomsnittliga årliga tillväxttakten i mediesektorn 1996-2006 var 8 procent – högre än 5,2 procent för den totala ekonomin, “enligt MDA.

Chia berörde regeringens aviserade Singapore Media Fusion (SMF) plan, som förbinder S $ 230.000.000 (US $ 150.000.000) under de kommande fem åren – 40 procent mer än den tidigare skisserade media 21 plan, sade han.

Fokusera på att utveckla lokalt innehåll, flera år sedan, Infocomm Development Authority (IDA) beskrivs planer för landet att bli regionens testbädd för internationella spelutvecklare och distributörer, för att leverera spel till regionen.

Men i dag, sade Chia landets fokus kommer att ligga mot skapandet av det ursprungliga innehållet. Han sade att landet har ramp upp lokal produktion, med en 2008 är ett “stötfångare år”, till exempel, var 17 filmiska filmer släpps och S $ 60.000.000 (US $ 39.000.000) till ett värde av utlandskontrakt vanns, sade han.

Chia sade: “För det kommande året och därefter kommer MDA fokusera på att finansiera en utveckling av högt värde och exporteras innehåll och applikationer.”

För att skapa mer arbete för industrin, regeringen utfärdar stora ansökningsomgångar över flera armar av industrin, inklusive TV, film, förlagsverksamhet, musik och interaktiva medier, sade han.

Thomas Lim, chef för digitala medier och underhållning, IDA, berättade webbplats Asien i ett e-post, baserat på regeringens iN2015 master syftar IDA att utveckla landet till en “översta plats” för handel och distribution av digitala medier och underhållning av år 2015.

Att bygga landets spelindustrin, har IDA lanserat ett program man kallar den Connected Spel programmet, som syftar till att föra originalspel innehåll till marknaden snabbt, sade Lim.

IDA märkte att små och medelstora spelföretag har begränsad tillgång till tekniska resurser som utvecklingsverktyg och spelmotorer “, tillade han.

IDA har planer på att överbrygga detta genom att sätta upp spel resurscentra för att stödja utvecklare, sade Lim.

MDA markerade planer för att hjälpa marknaden lokalt innehåll utanför Singapore.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Michael Yap, verkställande direktör för Media Development myndighetens IDM forsknings- och utvecklingsprogram för Office (IDMPO), sade industrin skulle gynnas av att föra samman resurser och talang.

Yap sade: “Vi är i konvergens utrymme, vilket orsakar förändringar i branschen Vi vill harmonisera branschens ansträngningar..”

Han beskrev planer för MDA: s “Future of Media”, som kommer att bilda fem partnernätverk för att växa nystartade företag i landet. Sedan 2007 har landet vuxit 120 unga nystartade företag från “noll”, sade han.

Ett 20-tal aktörer inom branschen kommer också att ansluta sig till statlig myndighet i efterlyser förslag, öppna upp deras kombinerade användarbaser av “potentiellt hundratals miljoner” till industrin nystartade företag. Han gav ett exempel på ett sådant samarbete: telco SingTel, sociala nätverk Friendster och mobil chat mjukvaror Mozat kommer tillsammans skulle ge räckvidd till en kombinerad användarbas på 300 miljoner, sade han.

Dessutom kommer MDA begå S $ 6.000.000 (US $ 3.900.000) för att finansiera utbildning och arbetskraft uppgraderingsprogram i år, vilket förväntas gynna 6000 talanger.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer