SAP lanserar Fiori: konsument-stil program för vanliga affärsfunktioner

SAP lanserade i morse en ny samling av applikationer avsedda att fungera som genvägar till vanliga affärsfunktioner.

Företaget kallar initiativet Fiori, och meddelade att det under sin Sapphire Nu konferens i Orlando, Florida.

Den första versionen innehåller 25 program för funktioner som godkänna ledighet förfrågningar, godkänna resekostnader, tidrapport, paystubs, skapa försäljningsorder, kundfakturor och spåra inköpsorder. Tanken är att ge enkel tillgång till dessa funktioner, som redan är möjligt genom sina traditionella mjukvaruutbud, genom en enkel, “konsument-stil” användargränssnitt.

HTML5-baserade, responsiva appar fungerar på olika enheter, skrivbordet till tablett till telefonen. De kan användas som en samling eller à la carte, och kan begränsas baserat på fyra roller: chef, anställda, försäljning representativa och inköp agent. De är tillgängliga omedelbart och är prissatta per användare.

SAP säger att det utvecklade Fiori genom ett nära samarbete med 250 av sina kunder – en var amerikanska konsumentvaruföretag Colgate-Palmolive, en annan var energibolaget Valero – att räkna ut vad de vanligaste funktionerna var och hur man rensar bort UI hinder framför dem.

Värdet proposition för Fiori ekar SAP: s andra produkter: hastighet, produktivitet, besparingar.

Frågan är om dessa program utgör ytterligare ett steg mot-konsumenter av IT eller ett tyst erkännande av SAP som sin kärn Enterprise erbjudanden alltför komplicera arbetsflödet för att utföra enkla, ofta används uppgifter. Det är en designproblem (SAP är inte direkt känd för dess gränssnitt, även om de är knappast det värsta i branschen), men en punkt värt att överväga för SAP: s produktchefer.

Appar för att göra processer enkelt? Absolut. Men om du behöver en andra produkt för att göra din första produkt fungerar bättre, är du verkligen styra din design och utveckling på bästa sätt?

Vi är på ett uppdrag att förnya erfarenhet i alla våra program “, styrelseledamot Vishal Sikka sade i förberedda anmärkningar.” Användare kräver enkelhet och användarvänlighet.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget