Samsung, Oracle partner för att skapa mobila företagslösningar

Samsung och Oracle har meddelat ett partnerskap som syftar till att utveckla verktyg för företagsanvändare att skapa mobila applikationer och programvara.

På fredag, Samsung och Oracle avslöjade avtalet, som är inriktad på äldre system och integration – bestämt hur man smidigt flytta företag från gamla, föråldrad teknik till molnet, modern IT-infrastruktur och mobila lösningar.

Avtalet kommer att föra samman Oracles affärssystem portfölj och molnlösningar, samt Samsungs teknik mobila enheter.

Företagen har redan börjat arbeta med systemintegratörer för att driva mobila affärssystem och Internet of Things (IoT) lösningar framåt, bland annat en förebyggande underhåll lösning – drivs av Samsung Gear S2 och Oracle – används av HCL Technologies för EAM underhåll, och Softbang kontrakt godkännande system, som löper genom Samsung Gear s bärbara enheter.

Sri Ramanathan, Group Vice President på Oracle kommenterade

Dessutom är de tekniska jättar samarbetar också på en utökad uppsättning av plugins och kodexempel för Apache Cordova, ett ramverk mobil applikationsutveckling som kan användas av företag klienter för mobila affärsapplikationer.

Den nya uppsättningen av plugins kommer att stödja Oracle Mobile Application Framework och Oracle JavaScript Extension Toolkit utvecklare, liksom större Apache Cordova samhället som helhet.

I november förra året, visade Samsung Pay verkställande Injong Rhee en våg av nya funktioner för mobil betalning system avsett att locka företag från rivaliserande Apple Pay, inklusive köp i appen, presentkort och erbjudanden medlemskap.

Läs vidare: Top Picks

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Hur man kan öka din Bitcoin gruv resultatet med 30 procent med mindre ansträngning, SMS Android malware rötter och kapar enheten – om du inte är ryska, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, Shodan: IoT sökmotor integritet budbärare, Vad händer när läcker du stulna bankuppgifter till den mörka webben?

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien