Salesforce splurges på Quip: Vad göra i affären

Har Salesforce verkligen behöver duell i dokumenthanterings rymden?

Salesforce har förvärvat Quip, ett samarbetsverktyg som liknar Google Dokument med en skvätt Slack, i en affär värd $ 582.000.000 exklusive insatsen Salesforce Ventures redan innehar.

Den stora frågan: Varför?

Nu är det klart att samarbete är en viktig del av allt. Dokumenthantering och byta kommentarer är nyckeln. Arbetsflöde, bots, och projektledning är också kritisk. Men Salesforce verkligen behöver duell i dokumenthanterings utrymme. Kommer inte Microsoft Office och Salesforce commingle fint – liksom Google Dokument?

Samtidigt Microsoft och Saleforce redan skisserade en nära integration med Office och CRM via blixt komponenter.

Så, vad ska vi göra av Quip affären? Här är några tankar.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Alla behöver en “vi är som Slack” berättelse. Slack har gripit en hel del tanke och media andel på samarbetet framsidan. Quip ger Salesforce något att prata om på Slack avund fronten;. Har dokumenthantering hjälper till att hålla kunder eller skilja Salesforce? Kom ihåg Do.com? Det är svårt att hävda att det finns något värde i att komma in i Microsoft Office och Google Docs scrum,. Vad Quip föra att Chatter inte för samarbete i realtid? Salesforce samarbete i realtid syn på mål, men det har i stort sett spikade det. Det är oklart om Quip kommer att lägga mer än inkrementella funktionalitet, Microsoft. Vän eller fiende? Salesforce förlorade Linkedin för att Microsoft. Och nu Salesforce börjar spela med dokument. Det kan vara en tillfällighet. Eller inte. Macquarie Research analytiker Sarah Hindlian sammanfattade det bra i en forskninganteckning

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september