RIM föra BlackBerry Messenger till Android, iOS

Research In Motion vill spela trevligt med Android och iOS mobila operativsystem – åtminstone när det gäller BlackBerry Messenger.

Enligt Boy Genius Report och dess “flera tillförlitliga källor,” RIM kommer att föra populära (och hittills exklusivt) BBM appen till Android Market och iTunes App Store. Åtminstone så småningom.

Android-versionen förväntas “starta någon gång i år” säkert, men detaljerna är mindre säker när det gäller att prepping denna app för iOS. Det är inte särskilt förvånande med tanke på Apples extra strikt app ansökningsprocessen.

Även om detta låter kul och alla, uppenbarligen inte kommer att vara densamma som upplever BBM på en verklig BlackBerry. Denna app kommer att vara en avskalad version som kommer att fokusera på ren meddelandehantering och brist “bilder, plats, eller video.”

Man måste undra varför du skulle vilja använda BBM på en Android eller iOS-enhet alls. Men om du har en BlackBerry delas ut av din arbetsgivare men vill BBM från din personliga smartphone inte körs på BlackBerry OS, då detta kan passa din fantasi.

 täckning på hemsidan

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Facebook för BlackBerry version 1.9.0.28 är ute, Rykte: BlackBerry Playbook kommer att lansera den 10 april, Indien redo att förbjuda Blackberrys: Skype, Google kan vara nästa

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende