Reality check: Varför skrivbords prognoser behöver omvärdering

Kommentar – Gartner släppte nyligen en rapport som säger att 42% av datorer globalt kommer att köra Windows 7 i slutet av 2011. Det är en avsevärd förväntan övergång från tidigare rapporter som förutspådde stora massor som migrerar under 2009 och sedan igen under 2010. Även om varje påstående om mindre än 50% är mer rimligt än tidigare krav, finns det fortfarande många variabler, liksom fortsatt anekdotiska observationer på motsatsen: främst att det kommer att bli en lång, långsam övergång till nyare operativsystem. Med tanke på dessa faktorer, är Gartners 42% siffra fortfarande aggressiv.

Varför? Prata med IT-chefer och administratörer och de kommer att säga att företagen datorsystem är fortfarande inte där ännu. Faktum är de flesta organisationer är fortfarande kör Windows XP. Det är inte att de inte tänker eller planera för Windows 7, men deras tidsplan för migration är mycket längre sikt, och införandeprocessen sker gradvis. Övergången till Windows 7 är inte något där du trycker på en knapp och har hela företaget flyttade över natten. Erkänner några av dessa trender, har analytiker börjat slappna av projektioner (vilket framgår av Gartners senaste rapporterings prognoser tidigare i år för Windows 7 antagande var ännu högre). Men det finns fortfarande frågor som jag ser med deras prognos.

Framtiden är inte så tydlig, medan den kvantitativa krav i Gartner-rapporten höjer frågor, är det mer förbryllande påståendet de gör att Windows 7 kommer att vara den sista operativsystemet Windows massa användas av företagets IT. Hur kan det vara när det är i nuläget, ingen entydig alternativ? Även organisationer har börjat överväga alternativa stationära datorer modeller, såsom skrivbordsvirtualisering, det finns ingen som helst enighet från företaget IT-avdelningar att “rätt” tillvägagångssätt. Det är fortfarande alltför komplicerat, för dyrt, och nytt. För CIO, översätter allt detta i risk, vilket är vad de försöker undvika.

Dessutom gör nya stationära datorer modeller inte förneka behovet av distributionslösningar massa. Det är naivt att tro att skrivbordet i framtiden kommer att köras på samma plattform för alla användare i en organisation. Kunskapsarbetare computing krav är alltför varierande för att tillämpa en helt homogen stationära datorer modell över ett företag. Det finns inte idag, så varför skulle det i framtiden? Tvärtom kommer nya modeller förvärra behovet av intelligenta storskalig utbyggnad och lösningar. Vissa leverantörer vision för stationära datorer börjar komma ikapp detta begrepp, och de har börjat faktor mångfald och förvaltning av en heterogen stationära datorer ekosystem, inklusive konventionella stationära datormiljöer som är installerade på hårdvara, inte en hypervisor, som en del av sin modell för en virtualiserad skrivbord.

Det kanske mest flagranta delen av Gartners senaste rapport är slutsatsen att skrivbordet i framtiden kommer att realiseras i 5 år eller mindre. Baserat på vår egen kundrespons och vår kunskap om tillståndet i sin infrastruktur, detta helt enkelt inte vettigt. (Vi har kunder som inte kommer att ha sina Windows 7 migreringar görs i 5 år!) Naturligtvis från ett teknikperspektiv, kommer det att finnas lösningar lättillgängliga och säljs aggressivt till kunder inom alla branscher och marknadssegment. Men det finns ännu en komplicerad fråga av värde i samband med dessa lösningar, och om kunderna kan vara övertygad om att det kommer att spara tid och pengar. Lägg till att de krav som nya OS funktioner och användningstrender, som video, sätta på datorresurser och målet flyttas igen.

Vad blir nästa, i många avseenden, vill teknologiindustrin för att se skrivbordet trenden rör sig i samma riktning som datacentret: snabb, bred antagande av virtualisering med snabb uppföljning på den tekniska utvecklingen. Men affärsmässigt, bär desktop virtualisering väldigt lite likhet med servervirtualisering.

Serverkonsolidering genom virtualisering ger betydande omedelbar värde och kompletteras av en positiv, grön PR historia. Inte så på skrivbordet. Jag känner inte till en stationär virtualiseringslösning som ger samma omedelbara, direkta kostnadsbesparingar som konsoliderade virtualiserade servrar, och utmaningen att någonstans, när som helst tillgång till skrivbordet för modern arbetskraft kräver ett OS lokal till slutpunkten, som bara ger mer programvara för att traditionella stationära datorer och i slutändan en högre kostnad och mer management overhead. Det finns företagsmiljöer och användningsfall väl lämpade för dagens skrivbordsvirtualiseringsmodeller. Men vi har ännu inte sett en stationär virtualiseringsarkitektur tillräckligt flexibel för att ta itu med de olika dator krav moderna företag. Det finns ingen marknad dominerande lösning och jag förväntar vi kommer inte att se en för flera år framöver.

Vad är mycket mer troligt är att dessa alternativa modeller för att konvergera och rikta med nuvarande modeller. Så småningom denna konvergens kommer att lyckas ge ett enda system för att distribuera och hantera datorer som använder samma processer, system, strategier och verktyg oavsett ram på vilken arbetsbelastning körs. Arbetsbelastning och användardata ska röra sig omväxlande och smidigt mellan hårdvara arbetsstation, klient hypervisorer på arbetsstationer och servrar hypervisorer i datacentret.

Små förbättringar, Fluid, enhetlig datorhantering är en ideell mål. Men kom ihåg, vi är fortfarande här i nuet, migrera bort från Windows XP. Tills ett antal betydande framsteg görs, kommer mass OS utbyggnaden blir allt viktigare och förmodligen en mer komplex, svår utmaning. Även med genombrott innovation, är en vätske stationära datorer infrastruktur potentiellt decennier bort från huvudfåran.

I slutändan, företag använder teknik för att förbättra produktiviteten och hålla verksamheten igång. Om tekniken utgör ett hinder för produktiviteten är en skymf mot verksamheten. Med den tröga rörelse bort från Windows XP, är det verkligen realistiskt att tro att verksamheten kommer att göra språng helt nya modeller tillsammans med nya modeller IT management med Windows 8 eller till och med “Windows 9” våg på horisonten?

biografi, Aaron Suzuki är verkställande direktör och grundare av framgångar, där han bidrar till att skapa och ingjuta process i produktion och förvaltning.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick