De iPhone 5s och “mytiska” M7 processor

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

UPPDATERING, M7 rörelse processor hittades.

Folket på iFixit lyckades vara en av de första att få sina händer på den nya iPhone 5s, och de gjorde med det vad de gör med varje ny bit av kit de får sina händer på – de tog isär! Och detta är en intressant nedkoppling eftersom det ger oss en inblick i hur Apples marknadsföring fungerar.

Under invigningsceremonin iPhone 5s, Apples senior vice president för global marknadsföring Phil Schiller meddelade att den nya telefonen skulle har en ny rörelse processor kallad M7. Detta chip, enligt Apple, har utformats för att ta i kontinuerliga realtidsdata från rörelsesensorer och bearbeta den, vilket banar väg för en helt ny rad nya fitnessappar.

Under evenemanget Schiller gav intrycket att M7 var en diskret chip inuti iPhone 5s, och den grafiska på skärmen under evenemanget verkade stödja detta begrepp.

När en nedkoppling av iPhone 5s utfördes förväntat helt M7 processorn att avslöjas. Men den senaste nedkoppling visar att det inte finns någon diskret M7 processor i den nya iPhone.

Kanske “M” står för “magisk,” eftersom det inte finns där, folk “, skrev Miroslav Djuric, Chief Information arkitekt iFixit, i ett uttalande på webbplatsen. “Den mytiska M7 är troligen en kombination av rörelseorienterade komponenter, och inte en faktisk dedikerade chip som Apple underförstådd under förra veckans produkt tillkännagivande.”

“Blockera upp till smarta marknadsföring”, sade han.

Inuti den nya iPhone 5s den iFixit laget har dock avslöja några intressanta hårdvara. De fann dual-core A7 baserad på ARM v8 64-bitars instruktionsuppsättning med vad teamet anser vara 1 GB RAM. Den fann också en Qualcomm MDM9615M LTE-modem, en WTR1605L transceiver, och att den uppdaterade 1,5 mikron pixel iSight-kamera är en ny, tills-nu-osedda sensorn från Sony.

Inne i iPhone 5s är en Murata Wi-Fi-modul som laget tror är hem för en Broadcom BCM4334. Vad är intressant att notera om denna styrkrets är att det inte stöder nyare gigabit 802.11ac Wi-Fi-standarden.

På reparerbarhet fronten gav iFixit den nya iPhone 5s en sex av tio, där tio är lättast att reparera. De gillade det faktum att mobiltelefonen är lätt att ta bort och att batteriet är relativt lätt att ersätta, men fortsätter att ogillar de egna pentalobed skruvar som används för att hoppas på luren tillsammans, och det faktum att skärmen är en enda enhet, vilket gör att ersätta den kostsam.

Laget noterade också att förankringarna av lim som används för att hålla ned batteriet som gjorde det svårt att ta bort, och en bräcklig bandkabel används för att ansluta fingeravtryckssensor för moderkortet som kan skadas när du öppnar telefonen.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner