Windows 10 telemetri: Tid för lika villkor

När, varför och hur mycket diagnosdata Windows 10 sänder tillbaka till Microsoft har varit en källa till betydande debatt för de senaste veckorna.

Ed Bott

Tech smutsigaste lilla hemlighet: Ibland håller vi att gå bakåt, Artificiell intelligens: Ska vi vara livrädd som Elon Musk och Bill Gates, kryptering och övervakning: Den ostoppbar kraft och fast föremål av Internet ålder, Kan FTC hindra Google tar välbehövlig kontroll av Android, död denna revolution har varit kraftigt överdrivna, Apples iPhone: om man tittar på dess historia och nutid att förutsäga framtiden, Intels nästa gräns: Strömförsörjning robotar, när robotar eliminera jobb, kommer människor att hitta bättre saker att gör, Microsoft och mobil: Söka efter en väg framåt, som kommer att ha modet att bygga framtiden igen?

Som standard Windows 10 samlar vissa uppgifter om hur Windows och Windows-appar presterar plus några ytterligare detaljer, såsom om krascher, som är känd som telemetridata.

(Calling all denna “telemetri uppgifter gör att det låter mycket mer storslagen än det är, liksom den typ av information som skulle sändas tillbaka genom en sond på väg till en avlägsen stjärna, snarare än de mer banala uppgifter om varför datorn kraschade halvvägs genom skriver du Facebook-inlägg.)

Chefer i Redmond fångades handfallen efter sommarens Windows 10 lansering av avgifter som det nya operativsystemet är spionerar på kunder. Flera nya rapporter för konsumenter och IT-proffs idag syftar till att förklara varför dessa anklagelser är ogrundade.

Men vad har vissa människor oroliga är att medan mängden data din Windows-dator kommer att skicka till Microsoft kan reduceras till en mycket grundläggande nivå, för hemanvändare det kan inte stoppas helt.

Det finns många skäl till varför du skickar denna typ av data till Microsoft är en bra idé – det kan hjälpa sina ingenjörer plats och åtgärda vanliga fel snabbare än de kunde om de väntade för användare att klaga, till exempel.

Och medan standard telemetri inställningen för Windows 10 Hem och Pro-användare är “full”, när slås ned till “grundläggande” telemetri inställningar Microsoft får, som webbplatsen Ed Bott påpekar mycket grundläggande data om krascher, hänger och säkerhetsinställningar som inte kan spåras tillbaka till en person eller PC: knappast en massiv integritetskränkning.

Nu glöm inte: för de flesta hemanvändare Windows 10 kommer att vara en gratis nedladdning, så kanske de bör vara villiga att stå ut med att ge en begränsad mängd diagnostiska och användningsdata (som bara kommer att göra programmet bättre ändå ) utan att sparka upp alltför mycket av ett väsen.

webbplatsens Jack Schofield gör också en utmärkt bredare punkt om varför du ska lämna telemetri på, speciellt om du vet något om teknik. När han hävdar, varje gång de “smarta” människor stänga telemetri – och “dumma” människor lämnar det på – detta snedvrider de data som får skickas tillbaka till utvecklarna av programvara.

Ed Bott delar vissa Windows 10 migration råd.

Erfarenheterna och val av de smartaste användare alltså aldrig bli registrerad, deras röster aldrig räknas, och som Jack påpekar: “. På lång sikt är mer dum programvara nästan oundvikligt resultat”

Men komplicera saker och ting något förra veckan som en del av den första stora uppdateringen till Windows 10, Microsoft gav företagsanvändare möjlighet att stänga av telemetri helt (även om det inte rekommenderar det), med hänvisning till återkoppling från företag och myndighetskunder som orsak .

Detta är säkert att välkomnas av företagsanvändare, men väcker frågan om varför denna möjlighet inte förlängdes till Hem och Pro-användare också. Visst de har samma oro sekretess som företagsanvändare göra?

Det finns en sådan stor Windows 10 installera bas redan att förlora som få procent av användarna som verkligen inte vill dela sin telemetri uppgifter verkar ett litet pris att betala här, särskilt som integritet är sådan ett hett ämne för många. Det är svårt att se varför dessa två grupper av användare, med hjälp av vad som är effektivt samma programvara, bör behandlas på olika sätt. Lika villkor skulle vara bättre.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

webbplatsens måndag morgon Öppnare är vår öppnings salva för veckan i tech. Som en global webbplats publicerar denna ledare på måndagen 08:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av webbplatsen globala redaktion, som består av våra ledande redaktörer i Asien, Australien, Europa och USA.

Tidigare på måndag morgon Öppnare

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

tech pro forskning