Väg-skattesmitare riktade med ny teknik

Den årliga £ 200m väg skattefusk räkningen för Driver and Vehicle Licensing Agency skulle kunna minskas med en ökad användning av nummerplåten lästekniker, enligt parlamentarisk vakthund Riksrevisionen.

Nationella skatteflykt nivåerna har stigit till 4,5 procent av £ 4,6 miljarder årliga väg skatteintäkter 2002/2003 och NAO nämnda nya anti skatteflykt metoder bör användas för att slå ner på dem som dodge avgiften.

DVLA redan använder några automatisk nummerskylts läsning utrustning där kameror övervaka passerande trafik och jämföra registreringarna mot databasen för fordon som inte har förnyats eller betalat för vägskatt. NAO sagt detta, tillsammans med åtgärder som wheelclamping, hade genererat £ 69m av intäkterna från böter.

Sir John Bourn, chef för NAO, sade i ett uttalande: “Det är klart att DVLA fortsätter att erkänna vikten av att ta itu med undandragande av fordonsskatt Men skatteflykt nivåerna stiger och det finns fortfarande stort utrymme för anti-skatteundandragande. utökas och utvecklas på ett mer enhetligt sätt, i synnerhet genom ökad användning av automatiska nummerskylts läsare och ökat samarbete med lokala myndigheter och polisstyrkor. ”

Tidigare i år införde regeringen ett system med hjälp av nummerskyltsigenkänningsteknik för att slå ner på lastbilar och bussar som inte har MOT certifikat. Detta skulle kunna utvidgas till alla 24 miljoner fordon på brittiska vägar när MOT datorisering projektet är avslutat nästa år.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig