UK Web, e-post snooping lagförslag död, åtminstone för tillfället

Den brittiska regeringen är att gå tillbaka till ritbordet med sina planer på att övervaka UK Web, e-post och samtalstrafik, efter ledaren för regeringens koalitionspartner som kallas för en “tänka” till räkningen.

Flytten förväntades efter rapporter dykt upp tidigare i slutet av förra månaden att den liberala demokrat ledare och brittiska vice premiärminister Nick Clegg var, förbereder sig för att blockera räkningen, om nödvändigt, enligt källor som talar till BBC.

Utkastet “Kommunikation Data Bill” kommer att expandera den brittiska regeringens webb, e-post, och ring tillsynsbefogenheter. Här är allt du behöver veta – och mer.

Cleggs kommentarer idag följer en brittiska parlamentsutskott kritis räkningen efter månader av granskning, och varnade för att lagen – om det går igenom av parlamentet – “. Potentiellt obegränsade kategorier av uppgifter” skulle kunna kräva

Downing Street sade att det “accepterar” kritiken mot räkningen av parlamentsledamöter (MPs) och räkningen skulle skrivas om. En hemmakontor talesman sade att det kan “vara någon försening till denna lagstiftning”, och tillade att det är “behövs av brottsbekämpande organ nu.

Det är ännu inte klart hur lång tid det tar för räkningen som ska skrivas, men det är inte troligt att en framtida lagförslag inte kommer att läggas fram för parlamentet före mitten till slutet av 2013 tidigast.

Den gemensamma kommittén för riksdagsledamöter, som skrev en 101-sidig rapport i lagförslaget, sade räkningen var alltför omfattande. Rapporten offentliggjordes i morse.

“Vår övergripande slutsats är att det finns ett fall för lagstiftning som kommer att ge de brottsbekämpande myndigheterna med några ytterligare tillgång till kommunikationsuppgifter, men att den nuvarande lagförslaget är alltför svepande och går mycket längre än den behöver eller bör” kommittén slutsatsen.

“Vi kommer att ta hänsyn till vad kommittén sade,” sade en Downing Street talesman talar till BBC News.

Lagförslaget, döpt till “spioner” charter “, men officiellt kallas kommunikationsuppgifter Bill, skulle ge polisen, underrättelsetjänsterna och andra brittiska myndigheter att få tillgång till uppgifter om medborgare webben, e-post och telefon trafik i ett försök att förebygga terrorism och störa större brott.

Det skulle se “kommunikation data” – till exempel vilka webbplatser var som besöks, där ett e-postmeddelande går, och som är i andra änden av ett telefonsamtal – registreras för senare inspektion, om misstänks för ett allvarligt brott någon . Detta skulle vara öppen för de berörda myndigheterna utan en domstol beordrade husrannsakan.

Men innehållet i sådana uppgifter – inklusive e-post och telefonsamtal avskrifter – fortfarande kräver ett domstolsbeslut innan de brittiska myndigheterna har det överlämnas till dem.

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Läs mer

Den brittiska data och privatliv chef, Sir Christopher Graham, varnade i oktober att räkningen skulle vara ineffektivt att fånga stora brottslingar, och skulle bara hjälpa myndigheter att fånga “inkompetenta brottslingar och oavsiktliga anarkister.”

1,8 £ miljarder ($ 2,9 miljarder) budget som avsatts för att genomföra räkningen, även kritiserats av en Freedom of Information förkämpe, som det brittiska inrikesdepartementet inte har visat varför siffran är så brant eller vad budgeten kommer att spenderas på.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder