UK regeringen måste uppdatera databrott lagar, säger experterna

Regeringen “inte längre har en ursäkt” för att fördröja uppdateringen, datorn Missbruk lagen till att omfatta överbelastningsattacker mot bakgrund av, förra veckans e-post bombplan rättegång, enligt juridiska experter.

En domare i Wimbledon Magistratesdomstolen avvisade en avgift, tog en tonåring som påstås skickade fem miljoner e-post till sin tidigare arbetsgivare, kraschar sin server. Domaren ansåg att denial-of-service (DoS) attacker är, inte olagligt enligt CMA.

Home Office har vid upprepade tillfällen anges i det förflutna som, regeringen är medveten om att datorn Missbruk lagen behöver stärkas, men ingenting har ännu gjorts.

Derek Wyatt, MP och ordförande för All Partiets riksdags, Internet Group, chastized regeringen för att ha underlåtit att stärka CMA.

Det är dags att de hittat ett sätt att inkludera små förändringar, krävs en hemmakontor faktura eller hjälpte till med en privat medlemräkning “, säger Wyatt.

Inrikesdepartementet angav det var medveten om CMA var otillräcklig för närvarande.

Regeringen är medveten om problemet, “en inrikesdepartementet, talesman berättade webbplatsen Storbritannien förra veckan.

Regeringen tittar på “stärka CMA, samt öka maximistraffen [för cyberbrott] och klargör att, alla typer av störningar med ett datorsystem kriminaliseras,” Home, Office talesman sattes.

Inrikesdepartementet gjorde ett liknande uttalande på webbplatsen Storbritannien, redan 2002.

“Det är inte längre en ursäkt bara för att säga att de är medvetna om problemet,” säger Wyatt.

Lagen har ännu inte uppdateras eftersom det inte har funnits, en lämplig lagstiftnings fordon, sade inrikesdepartementet.

Regeringen måste “stänga kryphål”, Experterna är överens om, att resultatet av denna studie belyser brister i CMA.

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Domen bekräftar vad många människor har länge misstänkt, att DoS-attacker inte fångas av CMA “, säger Struan Robertson, senior, jurist på advokatfirma Pinsent Masons och redaktör för Out-Law.com.

Det är nödvändigt att ändra den nuvarande CMA att göra det en, brott att avsiktligt försämra funktionen hos en annan dator. Även om; handlingen är robust och har stått emot tidens tand, är DoS ett problem som har, identifierats som faller mellan stolarna “, säger Robertson.

Robertson kallas för regeringens åtgärder för att stänga kryphål, som tidigare försök att lagstiftning genom, privata medlemmar räkningar har misslyckats.

Det har gjorts försök att uppdatera CMA – tre privata, ledamöternas räkningar har införts. De två första misslyckade, den tredje, planeras för en andra behandling i december. Men privata ledamöternas räkningar sällan, lyckas så regeringen är nödvändigt för att stänga denna uppenbara kryphål,; Robertson sa.

En annan expert krävde regeringen att göra bra på sitt löfte.

Vi behöver regeringen att lägga fram sitt löfte till,. Införa ny lagstiftning “, säger Peter Sommer, en före detta riksdags specialist, rådgivare och senior forskare vid London School of Economics, Information Systems avdelning.

Sommer sade att bristen på parlamentarisk tid hade varit en viktig, faktor. Uppdatering av CMA får inte heller vara en prioritet.

Traditionellt regeringen erkänner behovet av att ändra, lagen, men inte ge den parlamentariska tid. Home Office kanske tror, ​​terrorism är viktigare än APIG rapporten “, säger Sommer.

Sommer sade att regeringen kan lätt ändra befintlig, lagstiftning genom att lägga till en klausul om DoS-attacker till ett hemmakontor räkning.

Om en lag hade en klausul som behandlas, särskilt med störningar med datorsystem, skulle det omfatta en bredare uppsättning, omständigheter. Detta behöver inte en särskild räkning – det skulle vara möjligt att, lägga en klausul ett allmänt Criminal Justice Bill “, säger Sommer.

I tekniska valperioder detta behöver inte göra stora, krav på parlamentarisk tid, och skulle inte vara särskilt kontroversiellt – I; tvivlar många människor skulle hävda att DoS-attacker är en bra sak,, det är bara en fråga “Sommer till.” viljestyrka vid inrikesdepartementet “, säger Sommer.

Försvaret advokat vid denna veckas e-post bombplan rättegång, tror att hans klient inte borde ha tagits ut under CMA.

Enligt min åsikt, och att låna ord från överhuset, i ett tidigare fall, det här fallet var en “procrustean försök att tvinga fakta …, till det språk som en lag inte utformad för att passa dem”, säger Jim Meyer, advokat, agerar för försvaret och partner på Tuckers solicitors.

Meyer sade att hade fallet gått emot den tilltalade, vissa former av e-post skulle ha förbjudit.

En negativ dom skulle ha lett till osäkerhet, och, vissa omständigheter förbjuder oönskad och / eller flera e-post. Det skulle, har också inneburit att någon skickar ett e-postmeddelande i något annat än sitt eget namn, kan ha varit föremål för åtal. [Resultatet av onsdagens rättegången] var en, bra exempel på ett gott rättsligt resonemang och förnuftiga dom “, säger Meyer.

Robertson underströk också behovet av försiktighet ändring, handlingen, för att inte kriminalisera misstag när du skickar e-post.

Uppenbarligen ändring skulle behöva balanseras så att, om jag skickar dig en 10MB fastsättning av misstag och göra någons e-postserver falla, över, skulle det inte vara en brottslig handling. Lagstiftningen skulle behöva fokusera på uppsåt,, sade Robertson.

Under tiden är det möjligt att “plain vanilla” DoS-attacker, skulle kunna åtalas i England och Wales som ett brott enligt skadegörelse, lagen, även om detta har aldrig testats. I Skottland, en sådan attack skulle, eventuellt åtalas som skadlig bus “, tillade Robertson.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål