UK databrott offer få svar laget att uppmana efter attacker

Storbritanniens underrättelsetjänster har presenterat en “Cyber ​​Incident Response” system för företag som har fallit offer för cyberattacker.

Regeringen har presenterat sin digitala strategi dokument, som skisseras hur tungt används offentliga tjänster kommer att göras “digital standard”. Förskjutningen kan så småningom spara £ 1,7 miljarder per år, hoppas regeringen.

Idén innebär en uppsättning av privata företag som organisationer ska kunna vända sig till i händelse av attack. I sin pilotfas kommer dessa företag att BAE Systems Detica, Mandiant, Cassidian och sammanhang.

Systemet backas upp av GCHQ informationssäkring division CESG, liksom Centrum för skydd av National Infrastructure (CPNI).

Den växande cyberthreat gör det oundvikligt att vissa attacker kommer att få igenom antingen där grundtrygghet inte genomförs, eller när en organisation är riktad av en mycket kompetent angripare “cyber minister Chloë Smith sade i ett uttalande på onsdagen.” “Cyber ​​Incident Response” tjänster ger tillgång till organisationer som certifierats av CESG / CPNI att effektivt bemöta cyberincidenter.

Företag som lider en attack är tänkt att kontakta en av pilotföretag direkt, en GCHQ talesman berättade webbplatsen, även om en central informationssidan kan hittas här.

Smith påpekade att detta inte är första steget av GCHQ för att hålla brittiska företag säker. Spionen center; började dela ut cyber råd, för organisationer i september.

Mer allmänt är det regeringen och GCHQ försöker upprätta Storbritannien som något av ett nav för online säkerhetstjänster. De, tillsammans med flera universitet och forskningsråd, skapa en; Research Institute i Science of Cyber ​​Security, vid University College London i september.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål