Telstra utökar 700MHz ‘4GX “utbyggnad till Brisbane, Hobart

Telstra går att skilja den nya 4G-nät expansion i 700MHz frekvensband, märkning nätverket “4GX”.

Företaget kommer denna vecka utöka sitt 700MHz 4G-nät ur, Sydney, Adelaide, Darwin, Perth, och ett antal regionala platser, till Hobart, Brisbane, Albany, Ulladulla, Murray Bridge, Narrawallee, Shepparton, Batemans Bay, Swansea, Bunbury , Port Macquarie, och Chinchilla.

Telstra, tillsammans med Optus, förvärvad spektrum i 700MHz-bandet, som en del av spektrumauktioner förra året, och kommer att kunna rulla ut 4G på dessa nätverk officiellt i början av januari 2015.

Telstra kommer att hänvisa till nätverket som 4GX och främja lägre frekvens frekvensband som kan ge bättre i byggnader täckning än högre frekvens 1800MHz 4G-nät erbjuder idag. Den lägre frekvensband kommer också att Telstra och Optus med 700MHz spektrum för att nå längre avstånd med 4G, förbättra tillgången till tjänster i regionala och avlägsna områden.

Telstra siktar på att ha “4GX” i åtminstone 50 regionala platser och alla huvudstads CBD centra den 1 januari 2015.

Telstra chef för trådlös teknik, Channa Seneviratne, berättade journalister i Sydney i dag att på platser där 4GX har slagits på hittills är cirka 20 procent av kunderna att ansluta till nätverket genom några av de nyare 700MHz-kompatibla enheter som iPhone 6 eller Samsung Galaxy S5.

“Den andra goda nyhet är att när du har kunder med dessa kompatibla enheter, och de börjar använda 700MHz spektrum, det faktiskt frigör 1800MHz spektrum, så att folk som är på 1800MHz få en bättre upplevelse samt”, säger han sa.

På Derby Day, märkte vi att 70 procent av trafiken faktiskt genomfördes på vår LTE-nät, så det finns en stor roll off [3G-nätet] varje år som tiden går som penetrationen av 4G-enheter ökar.

Telstra är också kombinera de två frekvensband för en LTE-Ett nätverk som erbjuder högre hastigheter för kategori-sex enheter såsom Samsung Galaxy Note 4, och den kommande Telstra Wi-Fi 4G Advanced II hotspot enhet som Telstra kommer att släppa med Netgear.

Hastighets tester utförda på en Samsung Galaxy Note 4 i Sydney idag avslöjade nedladdningshastigheter på upp till 155Mbps.

Seneviratne avslöjade också att dess tidslinje för att införa Voice over LTE (Volte) hade fallit, från 2014, till 2015, men visade en Volte samtal mellan Sydney och Perth över Telstra nätverket. För närvarande är Telstra arbetar för att handover mellan VoLTE och 3G är smidig för kunderna, för att minska risken för samtals avbrott.

En av de saker vi vill göra innan vi introducerar Volte är vi vill se till att våra kunder får en mycket smidig röst erfarenhet också. Om du gör en Volte samtal, vi vill sömlöst övergå till ett 3G-samtal där vi inte har LTE täckning.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Seneviratne sade företaget fortfarande letar efter den bästa ansökan om, LTE-Broadcast, som sänder samma innehåll, till exempel en TV-sändning, till flera enheter över LTE. Telstra har huvudsakligen trialled tekniken vid idrottsevenemang, men ett alternativ Seneviratne sade kan vara användbart skulle vara att tillåta en TV-nät för att sända sina nyheter morgonprogram för pendlare på kollektivtrafiken.

Vodafone planerar också att rulla ut, voice over LTE 2015. Vodafone har sagt att det är öppet för möjligheten att köpa resterande 700MHz spektrum kvar från auktionen ska den federala regeringen väljer att sälja den, men under tiden har valt att använda en kombination av sina större innehav av 1800MHz spektrum och, Refarmed 850MHz spektrum, för 4G-tjänster.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga