SwiftKey nästa tangentbord bygger på neurala nätverk tech

SwiftKey tangentbord används på över en miljard enheter,. SwiftKey

SwiftKey har utvecklat en smartphone tangentbord som lovar att hjälpa dig att skriva snabbare och bättre meddelanden genom att utnyttja neurala nätverksteknik.

Bolagets befintliga tangentbord teknik används idag på mer än en miljard mobila enheter globalt, sedan lanseringen på Android i 2010.

Standarden SwiftKey tangentbord är baserad på ‘n-gram “modell, som ser på de två sista orden i en mening för att förutsäga den tredje, erbjuder de mest regelbundet sett. Men eftersom det bara ser tillbaka två ord, ibland rekommendationerna inte vettigt.

“N-gram teknik ger korrekta prognoser för vanliga fraser och de lärt dig. Det har dock vissa begränsningar, eftersom det inte kan fånga den underliggande innebörden av ord och kan bara exakt förutsäga ord som har sett förut i samma ord sekvens “, säger SwiftKey.

Den nya nystartade SwiftKey Neural Alpha tangentbord använder ett artificiellt neuralt nätverk för att förutse och korrekt språk.

Det neurala nätverket kan se tillbaka ytterligare och göra mer meningsfulla rekommendationer, enligt SwiftKey, eftersom det kan ta förhållandet mellan ord och förstå vilka ord är likartade. I neural modellen, kan orden visualiseras i kluster, som ligger vid varierande grader av närhet till varandra.

Denna förståelse kan SwiftKey Neural att förutsäga ord som aldrig har sett i en viss mening sammanhang förut. Till exempel, efter att ha sett frasen “Låt oss träffas på flygplatsen” under träningen, är tekniken kan dra slutsatsen att “kontor” eller “hotell” är liknande ord som också kan vara lämpliga prognoser i stället för “flygplats”.

SwiftKey sade hittills sådana modeller neural-nät språk har krävt betydande beräkningsresurser, medan SwiftKey Neural Alpha är konstruerad för att verka lokalt på en smartphone tangentbord.

Tangentbordet är tillgänglig nu för smartphones på Android 4.4 KitKat och ovan som ett tidigt stadium projektet.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Hur SwiftKey byggt världens smartaste tangentbord och skjutit i höjden till toppen av appen ekonomi

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien

Nu läser detta om SwiftKey