Sony återvinner smart förra årets design för sin nya Xperia Z3 + telefon

Sony introducerade sin globala flaggskepp Android på tisdag och det kanske ser bekant om du har sett förra årets modell. Det beror på att Sony Xperia Z3 +, som kommer säljas nästa månad, visas nästan identisk med den modell den ersätter, Xperia Z3.

I år handlar det om att plus i namnet eftersom Sony tog 2014 flaggskepp och bytte processorn med en snabbare Snapdragon 810 chip medan stöta minnet upp till 3 GB. Bortsett från det är nästan allt annat lika eller något fixade.

Det är inte nödvändigtvis en dålig sak: Xperia Z3 var allmänt accepterat som en väl utformad, kan telefonen som tar över genomsnittet bilder och kan pågå i två dagar på en enda laddning.

: En månad med Sony Xperia Z3: 10 skäl är min favorit Android smartphone

På grund av att lansera timing förra året, kunde Sony inte få de senaste Qualcomm Snapdragon i 2014 upplaga, så chipet förändring är ett välkommet tillskott. Z3 + fortfarande har en 5,2-tums Triluminos visas med 1080p-upplösning, är vattentät – även med en ny Capless USB-port – och stöder högupplösta ljudfiler.

Sony är fortfarande använder sin egen 20,7 megapixel Exmor RS bildsensor. Telefonen är också tunnare, med Sony raka tjocklek från 7,3 mm till 6,9.

Nu när Sony har meddelat att Xperia Z3 +, är att besvikelse flesta av kommentaren jag ser att några känner att Sony kunde ha gjort mer här.

Kanske det skulle kunna ha. Bland de viktigaste gripes av den äldre Z3, var dock valet av chip och Sony har fastställs att.

Konstigt, verkar Apple att kunna ta ett tidigare års telefonmodell, göra några tweaks och det är OK. När Sony gör samma sak, det är en låt ned. Gissa.

Beroende på priset – varken Sony eller nätverkspartner har meddelat kostnaden – Xperia Z3 + kan utgöra en av de smartaste drag av året för Sony. Genom att lätt tweaking förra årets modell och ta itu med de mest uppenbara problem med det, kommer bolaget att ha sparat konstruktions- och tillverkningskostnader, nyckeln för den mobila enheten som har förlorat pengar och skärjobb.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus