Sökes: big data enhörningar att tvista besvärliga uppgifter

De färdigheter som behövs för att ta sig igenom den ökande big data är en bristvara, enligt arbetsgivarna, även om deras orealistiska förväntningar kan vara en del av problemet med att hitta rätt personal.

Big data: En översikt

Effekterna av stora uppgifter om företags appar, IBM gafflar ut $ 100m för Kinas nästa generation av dataforskare, Cloudera och Capgemini utvidga partnerskap för att rampa upp stora uppgifter distributioner

Brittiska företag som sysslar med stora data och analyser varnar det finns en “allvarlig brist” av lokala data talang med rätt kompetens, enligt forskning. Alla de undersökta företagen sade att de letade efter analytiker med en berusande blandning av kompetenser – “en dataforskare profil, inklusive en blandning av analytisk och kodning kompetens och kreativitet och affärs know-how”.

Data som genereras om verksamheten av människor och döda ting på en massiv och ökande skala. Vi undersöker hur mycket data är inblandad, hur mycket kan vara användbar, vilka verktyg och tekniker finns tillgängliga för att analysera den, och om företagen verkligen komma till rätta med stora uppgifter.

Rapporten sade denna skillset behövdes på grund av den ökade tillgången på större och Messier data i alla branscher. Fyra av fem av de intervjuade företagen sade att de var, kämpar för att hitta den talang de behöver, med den kompetensbrist förekommer, ännu allvarligare utanför London.

Inte bara är det finns för få kandidater med den kompetens som efterfrågas, men många kandidater saknar erfarenhet, enligt rapporten: “Rutinerade data analytiker är mycket dyra, och junior människor kräver omfattande utbildning.”

Den tillade arbetsgivare hade klagat på att “goda analytiker ofta kan inte koden, och goda kodare ofta kan inte analysera. Data analytiker med den kommersiella nous att skapa affärs effekter är mycket sällsynta.”

Ovanpå detta, chefer sa att de hade svårt att förklara sina behov till HR-chefer och rekryteringsföretag och bedöma kompetensen hos kandidaterna.

Den långsiktiga utsikterna är osäkra med några företag förväntar sig bättre verktyg för dataanalys för att mildra trycket på marknaden för data talang, medan andra oroar sig för att konkurrensen för data talang mellan sektorer kommer att värma upp marknaden ytterligare. Vissa företag överväger – eller har redan börjat – offshoring sina dataanalys kapacitet utanför Storbritannien.

Som ett resultat av forskning – av brittiska innovationsstiftelsen Nesta, Creative Skillset och The Royal Statistical Society – sade politikerna måste ta “brådskande åtgärder” för att ta itu med problemen med till exempel uppmuntra mer utbildning och se till att brittiska arbetsgivare kan rekrytera utomlands uppgifter talang för att råda bot på nuvarande brister kompetens och skapa bättre förbindelser mellan arbetsgivare och universitet för att förbättra tillgången på talang.

Rapporten beskrev Data forskare som arbetstagare med en särskilt sofistikerad skillset: “Programmering och databaskunskaper för att komma åt och” wrangle “oregerliga data, statistiska färdigheter för att extrahera insikter från det, och affärsmässiga kunskaper att omvandla dessa insikter i konsekvenserna.”

Men medgett att detta är en sällsynt uppsättning förmågor. “Vissa säger att leta efter dem är som” jagar enhörningar “, eftersom människor som kan behärska alla de färdigheter är så sällsynt, medan andra klagar på att dataforskare etiketten har blivit alltför vag en beskrivning av ett yrke för att vara användbara.”

Rapporten varnar för att förvirring kring definitioner frågor eftersom det gör det svårt för arbetsgivare att rekrytera rätt kompetens, för talang för att hitta det jobb att söka, och för universiteten att utforma program som är inriktade på industrins behov.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

stora uppgifter