Skype-drivna gratis Wi-Fi kommer till brittiska high street butiker

Skype har inked ett avtal med märkes hotspot leverantör Wicoms att rulla ut gratis Wi-Fi-tjänster via uttag på brittiska höga gator.

Free Skype WiFi-tjänst kommer utan kostnad för användarna, om inte företagen och arenor som kör hotspots – dessa kommer att behöva betala en månadsavgift för att Wicoms. Människor kommer att kunna logga in med sina Skype-ID eller e-postadresser.

Affären är en del av, Skype Access, program, som vanligtvis innebär att människor betalar för anslutning för varje minut.

“Vårt samarbete med Wicoms stärker vår förmåga att göra Skype allmänt tillgänglig och expanderar på vår Wi-Fi-strategi, som idag ger betalt Wi-Fi på över en miljon platser över hela världen,” Skype Access programchef Shadi Mahassel sade i ett uttalande på måndagen .

Försäljningsargumenten för företagen värd routrarna är två: en anständig gratis Wi-Fi-tjänst med en gemensam och enkel procedur inloggning kommer förmodligen ta in fler kunder och företag kommer också att kunna rikta erbjudanden på dessa kunder genom rabatter och kuponger skickas direkt till sina telefoner.

Enligt Wicoms vd Owen Geddes (tidigare med, The Cloud, vilket kommer att bidra till “tegel och murbruk återförsäljare konkurrera effektivt med online-återförsäljare”.

“Genom [ger] Free Skype WiFi på plats, företagare och high street återförsäljare kan inleda en dialog med potentiella kunder och främja försäljning konvertering med kraften av mobiltelefonen”, säger Geddes.

Företagen kommer att behöva betala £ 9,99 per månad plus moms för tjänsten, plus en ytterligare £ 49 för routern, även om denna utrustning kommer gratis om de anmäler sig under oktober. Paketet kommer också med en “detaljerad analytisk dashboard” så att handlarna kan analysera dataanvändning på sina nät.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden