Samsungs eleganta Series 9 är nu tillgänglig

En av mina favorit nya bärbara design, Samsungs Series 9, är äntligen tillgänglig. Jag fick en ordentlig titt på den distinkta design, som är insvept i ett fall av Duraluminium ( “två gånger styrkan av aluminium”), på CES i januari. Vid tidpunkten Samsung inte diskuterade priset eller konfiguration, men Series 9 är nu officiellt (här är Samsungs Series 9 sida och pressmeddelandet).

Serie 9 är uppbyggd kring en ljus (400 nits) 13,3-tums 1366×768 kant till kant display. Det börjar på $ 1649 med en 1.4GHz Core-i5-2537M processor med dubbla kärnor, 4 GB minne, en 128GB SSD-hårddisk (i stället för en hårddisk) och Windows 7 Home Premium. Den enda konfigurerbara alternativet är operativsystemet – Windows 7 Professional lägger $ 50 till systempriset.

Core i5-2537M är en av Intels andra generationens Core-processorer (aka “Sandy Bridge”), men det är en låg spänning chip som löper på 17 watt jämfört med 35 watt för standard mobila processorer. Allt annat lika, lågspänning marker är långsammare än deras vanliga motsvarigheter, men de ger längre batteritid och eftersom de genererar mindre värme, kan de användas i tunnare och lättare bärbara datorer. Med detta sagt, är många dataföretag nu montering av standard andra generationens Core-processorer i ultrabärbara också.

Serie 9 väger mindre än tre pounds och är bara 0,6 inches tjock (12,9 med 8,9 inches), men bandet av Duraluminium som verkar svepa runt baksidan gångjärn gör att det ser ännu lättare och tunnare. Den bakgrundsbelysta keyboad och stora “knapp-mindre” multitouch pekplatta lägga till den exklusiva känslan.

Series 9 Windows 7 Home är tillgänglig online nu och kommer att finnas i butik börjar i morgon, Windows 7 Professional-versionen kommer att finnas tillgänglig nästa månad.

I april Samsung kommer att släppa en ännu mindre Series 9 med en 340-nit 11-tums 136×768 skärm, 1,33 GHz Core i3 380UM dual-core processor (den äldre Arrandale processor), 2 GB minne, 64GB SSD och Windows 7 Home Premium . Den här kommer att väga in på endast 2,3 pounds tar den i netbook territorium. Samsung har inte meddelat prissättningen för denna modell.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen