Samsung förvärvar lagring fast NVELO

Samsung Electronics har gått med på att köpa lagring programvara fast NVELO.

Det koreanska företaget tillkännagivit köpet av Santa Clara, Kalifornien-baserade NVELO på fredag. Företaget utvecklar nästa generations SSD lagringslösningar, och arbetar för att hantera och optimera användningen av solid state-enheter inom delsystem. Denna typ av “SSD caching” används i både konsument- och företagsplattformar, öka hastigheten på retreiving data i ett antal enheter, inklusive datorer och smartphones, från både hårddiskar och SSD-enheter.

Förvärvet av två-åriga NVELO, om än lågmäld, innebär att Samsung kommer att öka sitt lagringsutrymme portfölj, och kommer eventuellt att ge tech jätte fler alternativ när det gäller att öka minne och kapacitet för sina telefoner och tablettprodukter, som är rivaler till Apples iPad och iPhone.

Detaljerna i affären finns för närvarande luddigt, och inga finansiella detaljer har avslöjats. Dock kommer alla NVELO personal att överföra till elektronikjätten, och företagets tekniska utvecklingen kommer att överlämnas.

“Förvärvet av NVELO gör det möjligt för oss att utöka vår förmåga att tillhandahålla SSD relaterade lagringslösningar till våra kunder. Vi är nöjda med denna transaktion som de anställda i NVELO delar vår vision att ta SSD-lagring till nästa generation av prestanda och tillförlitlighet” sade Young-Hyun jun, vice VD för Flash produkter och teknik, Enhets Solutions, Samsung Electronics.

Tidigare i år, började Samsung producera 2GB LPDDR3 DRAM-chip för mobila enheter, som kan hämta data med högre hastighet på 1600 Mbps i jämförelse med sin föregångare, 1066 Mbps LPDDR2. Förutom att företaget utvecklade 128GB flashminne innehåller chip, vilket kan tyda på att företaget ser mer mot att öka minnesfunktioner som ett sätt att behålla sin andel inom marknaden mobila enheten.

För att klara den ökande efterfrågan, har den koreanska elektronikjätten uppgift, investerat mellan $ 3-4 miljoner, i en Austin, TX.-baserade anläggningen i år att renovera spån göra produktionslinje anläggningar.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet