Kommer de nya Kindles förändra spelet för tabletter i utbildning?

De, förståsigpåare har talat. Amazon slog en homerun med sina nya Kindles. 8,9 “är precis rätt prestanda kommer att rocka,.. Exchange stöd är top notch och prissättningen,.? Det är ett spel-växlare.

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Amazon, Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser, Smartphones, Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar, e-handel, Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Jag har redan haft folk frågar mig vad jag tycker om det för utbildning. En snabb, billig tablett med enkel tillgång till fler böcker än elever någonsin kan läsa, inklusive ett växande utbud av elektroniska läroböcker verkar vara en no-brainer, eller hur? Jag önskar. Tyvärr är Amazons ekosystem (eller avsaknaden därav) utanför landet Amazon kommer att komma i vägen.

I rättvisans namn, är Amazon närmar sig, särskilt inom högre ed eftersom 8,9 “Fire HD är verkligen en fantastisk formfaktor för att kasta in i en ryggsäck eller bära någonstans och Amazon har ganska ett stort urval av college läroböcker portas till Kindle. Amazon har också ett växande antal Kindle läroböcker för hyra och anteckningar finns kvar även efter hyrestidens utgång. Självklart, om din instruktör väljer en lärobok som Amazon inte bär, mest troligt, du är ute på tur. det finns ingen Android Play butiken, trots allt, för att ladda ner alternativa lärobok appar.

Och det är början av Amazon pedagogiska ekosystem problem. Självklart, Bezos, et al, har ett egenintresse i studenter köper sina läroböcker från Amazon. Jeff Bezos gjorde det också klart att Amazon kommer att göra sina pengar på innehåll köp, inte från dess förlustledande tabletter. Men det är sällsynt professor eller universitetsinstitution som väljer läroböcker baserat på deras tillgänglighet på Amazon.

I K12, dock är situationen mycket värre. Studenter är vana att köpa sina egna böcker, men i K12, är modellen mycket annorlunda och ingen, allra minst Amazon har kommit upp med en modell för licensiering e-läroböcker som är vettiga på denna marknad.

På samma sätt, bortsett från läroböcker, den mängd program och extern hårdvara som finns på iOS och Android gör Kindles en tuffare sälja i utbildningen. För Amazon, det är Amazon Appstore eller ingenting. Även Apple är något mer öppen än detta i form av programvara för iOS, även om dess överväldigande ledningen i befintliga utbildnings appar ger ett fan av ett försprång ändå.

Likaså finns det en anledning till att Intel valde Android för sin Studybook referens tablett: de stora pedagogiska program och hårdvara som är medlemmar i Intels Learning Series Alliance har utvecklats på den öppna plattformen exemplifierar tanken på ekosystemet.

Amason? Inte så mycket. Kindle Fire (HD eller inte, fantastisk konsument iPad kämpe eller inte) plågas av samma problem som den ursprungliga Kindle i detta avseende. När den ursprungliga Kindle först kom på scenen, skoladministratörer, skola kommittéledamöter och andra utbildnings byråkrater hoppade på dem som ett sätt att revolution läroboken marknaden och studerande tillgång till böcker och texter. Vi har sett hur långt som gick.

Tänk vad Amazon kunde göra om de samarbetar med stora pedagogiska förlag och tillkännagav en ny platslicensmodell som gav fördelarna med traditionella läroböcker i fråga om återanvändning, delning och kostnadsbesparingar för K12 skolor? Eller samarbetar med Intel att leverera innovativa tredjeparts hård- och mjukvarulösningar som kommer ut ur Learning Series Alliance? Då vi kunde tala om att ändra spelet i utbildningen.

Fram till dess har Amazon släppt en super-cool konsument enhet som studenter bör fundera på när de tittar på en tablett för back-to-school denna månad. Det kommer att ta en revolutionerande metod för att hålla Apple och, i mindre utsträckning, Android, i schack. John Martellaro sammanfattade det fint över på Mac Observer. Jag är ingen Apple fanboi, men jag tror att han slog huvudet på spiken

Apples 7-tums posten är mycket mer benägna att inte bara möta dessa enheter på sina egna villkor, men också blivit mycket mer gynnad i K-12 utbildning där priset, butik stöd, programvara och allvaret faktor kommer att vara oslagbar.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Amazon dyker djupare in livsmedelsindustrin med gratis restaurang leveranser

Motorola meddelar $ 149 Moto G4 Spela i USA, nu tar förbeställningar

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid