Xobni: Göra kontaktlistor “Smartr” med Gmail, Android produkter

Inkorgen och kontaktlistor är på väg att bli smartare – er, gör att Smartr. Idag är Xobni släppa två offentliga betaprodukter under ett nytt Smartr namn – den Smartr inkorgen för Gmail och Smartr Kontakter för Android.

Android produkten även index SMS-meddelanden – som jag måste erkänna kände lite obehagligt (OK, mycket obehagligt.) Företaget säger att det finns en inställning för att aktivera och inaktivera den här funktionen,. Indexering av Google chattmeddelanden är på radarn – som blir allt viktigare för företagsanvändare som Google vinner några dragkraft med Google Apps for Business produkt,. iPhone-versionen är i privat beta och förväntas gå allmänheten före utgången av året,. Andra versioner finns på radarn, företaget sa. (Jag frågade specifikt om andra mobila operativsystem, liksom andra webbaserade e-postprodukter som Yahoo eller Hotmail.) Företaget inte nämna namn ännu – men har noterat att 80 procent av koden kan återanvändas och att endast 20 procent av den är anpassad för Gmail, vilket innebär att erbjuda Smartr på andra plattformar inte kommer att bli en stor utmaning

Den som används Xobni för Outlook, som har funnits i flera år, förstår kraften som kommer med befriande inkorgen – så att användarna kan lära sig mer om de människor de är motsvarande med via e-post, inklusive en e-historia av meddelanden som skickas, som samt kontaktuppgifter.

Denna befogenhet kommer nu till Gmail – där det har varit i privat beta sedan tidigare i år – liksom Android. IPhone-versionen är fortfarande i privat beta.

Det är en bra produkt och jag kan till och med hävda att det är alltför bra. Det indexerade fem av mina inkorgar på mindre än en minut och fann mer än 8000 kontakter. Jag måste erkänna att kände antalet överväldigande för mig och jag var beredd för massiva dubblering när jag tittade på listan. Det finns inget sätt jag kunde ha 8000 namn i mina kollektiva inkorgar.

Uppenbarligen har jag inte gjort ett mycket bra jobb med att hålla en snygg inkorg. Under årens lopp har jag motsvarade med en hel del människor och en hel del människor har försökt att motsvara mig – till ett belopp av mer än 8000 personer. Du ser, Smartr gick igenom och hittade alla människor i min inkorg, indexeras varje e-post med de specifika personer, indexe vem var på dessa e-postmeddelanden med oss ​​och sedan gick och slipade sociala nätverk Facebook, Twitter och Linkedin för deras profiler också. Resultatet är en trevlig och snyggt – och inte alls oregerlig – sökbar databas med kontakter för mig.

Men det gör mycket mer än så. Eftersom det är smart nog att veta när jag senast överensstämde med någon och frekvensen av dessa utbyten, inte bara indexerade människorna men prioriteras dem att göra mina sökningar så mycket smartare. Nu, när jag börjar knacka “JA”, till exempel, listan skulle veta att jag byta e-post med någon som heter James oftare än jag talar med Jacob och lista dem i icke-alfabetisk ordning. Det är smart nog att veta att jag förmodligen söker James när jag skriver “JA.

Verktyget är en trevlig produktivitet tillägg för Gmail – men den verkliga makten kommer i mobilappen. Gränssnittet är ren och enkel – en enkel sökruta och vissa roterande miniatyrbilder av människor. I det avseendet är det inte längre en kontakter “lista”, men i stället en databas. Och med tanke på att vi är oftast ute efter någon när vi öppnar våra kontakter, det är definitivt ett smartare sätt att hantera mer än 8000 personer.

Jag måste erkänna att jag var lite avstängd av en sådan överväldigande lista och indexering av människor som landade i min inkorg för fem år sedan och jag har aldrig motsvarade. Men motargument var meningsfullt, också – tänk om sprang in denna person på en professionell händelse som en mässa? Plötsligt skulle jag inte bara kunna jogga mitt minne om namn och föreningen, men skulle också få en neddragning av meddelandeutbytet, liksom en titt på deras sociala nätverk profiler.

Med det sagt vill jag lite mer kontroll över inställningarna i Xobni – kanske begränsa indexering till de senaste två åren, till exempel. Jag skulle också vilja kunna skapa min egen “Favoriter” -listan, utöver de 10 populäraste kontakterna som Xobni sätter ihop för dig, baserat på relevans och frekvens. Företaget säger vissa anpassningsverktyg är på horisonten och att de är aktivt söker feedback under betaperioden.

Ett par andra saker

De nya produkterna är tillgängliga för gratis nedladdning i dag på Xobni.com. Det finns också en Pro-version tillgänglig.

tidigare täckning

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Xobni för Gmail: Precis i tid eller lite för sent, Xobni lanserar mobil, molnprodukter, öppnar porten för nya plattformar

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze