Westpac skisserar betalningar strategi på MasterPass NZ lansering

Mastercard har lanserat sin MasterPass e-handelsbetalningar plånbok i Nya Zeeland med Westpac som sin första bankpartner. Men för Westpac NZ MasterPass är bara början.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, telekom, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Innovation,? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans

Bankens främsta produkt officer, Shane Howell, sade MasterPass är “en stor plattform” för att möjliggöra digital plånbok funktionalitet för Westpac NZ kunder.

Vid lanseringen banken kommer att använda white label versionen av produkten, värd Mastercard, men som användning växer kan förflyttas till sina egna anläggningar. Det beror på marknadsundersökningar visar kunden vill att deras digitala plånböcker som ska levereras av huvudbankleverantör, Mastercards Australasian chef för marknadsutveckling och innovation Matthew Barr sa.

Samtidigt har Westpac NZ fyra andra tekniker betalnings under utveckling eller rättegång.

För det första har banken utfärdat Near Field Communications (NFC) klistermärken till 500 kunder och trialing dem. Klistermärken, som ansluter sig till baksidan av telefonen, innehåller ett chip som avsätts med betalkortsuppgifter. Transaktioner unnder NZ $ 80 är automatisk medan något över detta belopp kräver PIN-kod för försäljning.

För det andra är Westpac trialing Bluetooth Beacon-teknik i en lokal gren. Beacon, som används internationellt av PayPal, gör en butik för att identifiera kunder när de går in i lokalerna.

Howell sade Beacon kommer att möjliggöra skapandet av olika typer av betalnings upplevelser för kunder på försäljningsstället. Det kan till exempel ge bättre kundkännedom och potentiellt förbättrade lojalitetsprogram och erbjudanden.

Det kan också fungera som ett CRM-system, prepopulating datorskärmar i butiken för att påskynda kundtjänst. Howell sade i ett bankkontor fortfarande krävs andra former av identifikation.

För det tredje är Westpac också titta på Hosted kort emulering (HCE), där NFC levereras via molnet. i stället för programmering NFC data i SIM-kortet om telefonen är kreditkortsuppgifter hölls i molnet och nås trådlöst.

Howell sade att detta ger samma funktionalitet som Trusted Service Manager (TSM) i SIM-baserad NFC men på en helt annan modell.

Kreditkortsuppgifter inte hålls på handenheten. Användarna behöver inte förlita sig på operatörer tillhandahållande sina uppgifter till SIM eller telefonen.

“Jag är ett stort fan av molnet”, sade han och tillade att HCE är mycket enklare och kan integreras bättre med plånböcker som MasterPass.

För det fjärde är Westpac engagerande app-utvecklare genom app utmaningar att hitta andra innovativa lösningar för att tillhandahålla “betalnings val var som helst, när som helst”.

“Vi har inte alla svar och förändringstakten är fenomenal,” sade Howell.

Westpac undersökningar visar redan 54% av kunderna är beredda att genomföra någon typ transaktion via sin mobil.

“Vi har en hel del fo arbete att göra”, sade han.

Master MasterPass har lanserats i över 20 länder hittills och har 40.000 online-handlare använder nu det.

Men medan Commonwealth Bank, NAB och deras dotterbolag har antagit MasterPass i Australien, Westpac det har ännu inte göra det.

Systemet gör det möjligt för kunder att skriva in sina kreditkortsuppgifter endast en gång för att handla snabbt och säkert med handlare på nätet, säger Mastercard. Det kan minska webbutik nedläggning innan köp.

David Galt, VD för resor återförsäljare Webjet i Australien och Nya Zeeland, sade kunder ofta gör sina resor forskning på soffan via en tablett. MasterPass tillåter dem att slutföra transaktionen utan att få upp för att jaga sina kreditkort och återinträda sin information.

MasterPass inte bara accepterar Mastercard. Visa och andra kreditkort stöds också.

Tillsammans med Westpac har flera betalning gateway leverantörer redan infört MasterPass i Nya Zeeland innebär cirka 100 lokala merchats erbjuder redan tjänsten, säger Master NZ landschef Peter Chisnall.

MasterPass är en av flera digital plånbok teknik nu tävlar om marknadsandelar. Till exempel, Visa erbjuda V.Me och oktober förra året Amazon började erbjuda sin egen plånbok bredare till webbutiker. Jättar som Google och andra också in i utrymmet.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på besluts koppar prissättning

? Domino partners med Flirtey för pizza drönare leverans