Walmart toppar Q2 mål på tvåsiffrig e-handel tillväxt

Walmart rikstäckande utbyggnad av Walmart Pay fördes i juni 2016.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Walmart rapporterade bättre än väntat andra kvartalet torsdag morgon och höjde sin helårsresultatutsikter. Världens största återförsäljare, utkommit med sin $ 3000000000 köp av Jet.com, citerar stark e-handel försäljning och förbättringar av omnichannel strategi för resultat kryssen.

Walmart sade dess e-handel ökade försäljningen 11,8 procent främst på grund av den fortsatta utbyggnaden av sin online grocery alternativ och tillväxt av pick-up i butiker och klubbar. Detta är första gången på nio kvartal som alltid på nätet försäljningstillväxt har ökat kvartal jämfört med kvartalet.

Walmart VD Doug McMillon, som i tidigare kvartal bemoaned att alltid e-handel tillväxten var för långsam, tippad att Walmart är nu den näst mest trafikerade e-handelsplats USA bakom Amazon.

När det gäller Jet.com förvärvet McMillon förutsättning lite mer inblick i hur han ser de två företagen ställer upp i framtiden

Rörelse Walmart.com och Jet.com ger oss möjlighet att nå ännu fler kunder och driva en högre tillväxt snabbare.

En av de saker vi gillar om tekniken [Jet] utvecklat är att det belönar kunder i realtid med besparingar på en korg av varor och sätter dem mer ansvarig för det pris de betalar. Detta ger kunderna på ett sätt som är trogen anda Walmart. När kunder att bygga en korg av varor på nätet snarare än att beställa ett objekt i taget, sjöfart ekonomi är till deras fördel och vår,. Walmart fördel har alltid varit att ge de lägsta priserna på en korg, och Jet har skapat ett unikt sätt att leverera den lägsta kostnaden korgen på nätet. Det är viktigt att komma ihåg att kunderna inte kommer att se förändringar omedelbart som vi väntar regeringens godkännande, och de nödvändiga tech plattformsförändringar, som kommer att ta tid.

I andra digitala initiativ McMillon betonade Walmart rikstäckande utbyggnad av Walmart Pay, som avslutades i juni, och utbyggnaden av livsmedels pickup till ytterligare 30 marknader detta kvartal. Tjänsten utmärker sig för sin enorma potential och har varit en av Walmart främsta kontaktpunkter som bolaget ser ut att smälta sina mobila app, hemsida, och tegel och murbruk butiker i en sömlös shoppingupplevelse.

När det gäller siffror, Walmart rapporterade icke-GAAP resultat av $ 1,07 per aktie på intäkter på $ 120.900.000.000, upp 3,1 procent.

Wall Street förväntades resultatet av $ 1,02 per aktie på intäkter på $ 120.300.000.000.

Trafiken till Walmart butiker minskade något men amerikanska platser öppna i minst ett år drog positiva försäljningen för sjunde raka kvartalet på 1,6 procent.

Återförsäljaren höjde sin helårs vägledning till mellan $ 4,15 och $ 4,35 per aktie, jämfört med den tidigare prognosen på $ 4,00 och $ 4,30 per aktie.

Walmart resultat står i skarp kontrast till rivaliserande detaljhandelskedjan Target, som på onsdag rapporterade en nedgång i samma butiksförsäljning av 1,1 procent och 9,7 procent dopp i resultatet. Mål sade nedgången berodde på färre kunder besöker butikerna och en överbetoning på marknadsföring kläder produkter över andra segment. Target såg också en 20-procentig nedgång i försäljningen av Apple-produkter.

: Varför Walmart behöver mer än fri frakt för att utmana Amazon Prime | Walmart VD konturer omnichannel detaljhandeln strategi till aktieägarna, associerar | Walmart projekt 2017 intäktsnedgången efter miljarder investeras i e-handel | Walmart jagar Amazon i omgång drönare | Walmart e-handel omsätter slog $ 13,7 miljarder

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard