Wal-Marts Jet intresse sannolikt inte att förändras Amazon skala dynamik

Wal-Mart är enligt uppgift i samtal om att köpa Jet.com i ett drag som belyser hur detaljhandeln jätte måste trampa på gasen om det hopp om att avvärja Amazon.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Enligt Wall Street Journal, är Wal-Mart i samtal om att köpa Jet.com, som skulle kunna värderas på $ 3 miljarder dollar eller så. Jet lanserades för ett år sedan, upp $ 500 miljoner euro och nu står inför en utgång som kommer att vara en besvikelse. På den ljusa sidan, är Jet inte Webvan.

Wal-Marts senaste erbjudande tar på Amazon Prime | Wal-Mart säljer kinesiska e-handelsföretag att JD.com | Wal-Mart vd: Vår e-handelns tillväxt är för långsam

Alexa tjänsten kan ta eld av Siri och OK Google.

The Wall Street Journal berättelse kretsade främst kring Jet och hur det är svårt att skära in på Amazon. Jet var tänkt att underskrida Amazon och ofta nämns tillsammans med som ofta överutnyttjas och något kliché termen “störning”.

Men sagan här verkligen kretsar kring Wal-Mart. Precis som Jet hade inga förhoppningar att stävja Amazons skala, det är lite suddig om Wal-Mart kan fånga upp på e-handel fronten heller.

Kommer Wal-Mart och Jet skapa en e-handelsplats ångvält? Antagligen inte. Först finns det frågor kring integration – inte att Jet har en ton av märkeslojalitet i alla fall. Och sedan finns det andra detaljer. Hur kommer Jet integreras med Wal-Marts omnichannel strategi? Kan Wal-Mart integrera Jet prissättning programvara och algoritmer?

Jet har en högre inkomst kundbas än Wal-Mart, men har samma övergripande strategi: Använd prissättning och erbjudanden att fånga lojalitet.

Med andra ord, Wal-Mart och Jet passform när det gäller detaljhandeln strategi.

Här är haken: Amazon har sin Prime prenumerationstjänst som fan nära säkerställer lojalitet från kundbasen även om du kan spara några dollar på annat håll.

Kanske den största takeaway är att Wal-Mart har beslutat att betala upp till förvärva e-handel skala. Vad återstår att se är om Wal-Mart kan köpa sig till e-handel omkrets. Wal-Mart är en tegel och murbruk koloss som mestadels växte organiskt. Amazon gjorde samma sak i e-handel.

Gör e-handel förvärv träna? Tydligen Wal-Mart är villig att ta reda på.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard