Vocus inlägg rekordår som lagstadgade vinst mer än fördubblas

Numbers var upp över hela linjen för Vocus Communications, som tillkännagavs i dag hopp i intäkter, underliggande resultat före räntor, skatt, avskrivningar och nedskrivningar (EBITDA), nettovinst och rörelse kassaflöden.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Företagets nätverk och datacenter omsatte AU $ 92.000.000, en ökning med 38 procent jämfört med föregående år, med underliggande EBITDA ökade med 48 procent för att komma in på AU $ 33.000.000. Nettovinst mer än fördubblades till öka från AU $ 5.100.000 förra året till AU $ 12.900.000 för räkenskapsåret 2015, och det operativa kassaflödet fördubblades till AU $ 30.600.000.

Den organiska tillväxten citerades av företaget som den främsta drivkraften för tillväxten, samt vara det första hela året som Ipera bidrog till resultat efter dess, AU $ 9.800.000 förvärv i december 2012.

“Vi har levererat ett rekordresultat, vilket är ett bevis på vår klart utvecklad strategi, anpassas till ökande efterfrågan på data som tillsammans med cloud computing och ökad IT-outsourcing trender”, säger Vocus vd James Spenceley.

Spenceley sade att bolaget är i en bra position efter en ström av nyförvärv som beror på att bidra till dess resultat nästa år.

Vocus nyligen köpt Nya Zeeland-baserade fiberföretaget, FX Networks för AU $ 107.700.000, med Vocus säger vid den tidpunkt då det förväntas FX att leverera resultat före räntor, skatter, avskrivningar och amorteringar på mellan NZ $ 13.500.000 och NZ $ 14.500.000 i första 12 månader efter förvärvet.

Tidigare denna månad förvärvade Vocus, ASG-koncernens Perth datacenter för AU $ 11.700.000, vilket Spenceley sade skulle ge ytterligare möjligheter korsförsäljning mellan sina kabel- och datacenteroperationer, samt ytterligare redundans för befintlig verksamhet.

Företaget har också, köpte iBOSS och en Telecom, efter både företag placerades i administration och tiotusentals kunder hade sin tjänst frånkopplad.

Trots antalet köp under det gångna verksamhetsåret, Vocus minskat sin nettoskuld från AU $ 56.600.000 till AU $ 5.200.000, vilket effektivt minskar sin utväxling från 44 procent till 4 procent.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”