Verizon anklagas för att tvinga kunder utanför koppar på fiber

Som Australiens NBN Co flyttar för att få de första 25.000 lokaler utanför kopparnätet och på fiberbaserade National Broadband Network (NBN) innan avaktivera Telstras nät, Verizon i USA anklagas för att lämna sitt kopparnätet i ett sådant tillstånd av förfall att kunderna tvingas till fibernätet.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Påståendet gjordes förra veckan Utility Reform Network (TURN), rapporterades först av BGR.

Organisationen in en nödsituation rörelse med California Public Utilities kommissionen försöker tvinga Verizon att behålla sina fasta nät i staten, hävdar att Verizon inte att reparera sina kopparledningar, och strävar efter att driva kunder till antingen Verizons fiberbaserade produkter, FiOS, eller dess trådlösa rösttjänster, Voice Link.

“Verizon praxis att låta sitt kopparnätet att försämras och sedan försöker migrera grundläggande telefonitjänster kunder att antingen FiOS eller Voice Link utan förvarning, förklaring eller val är skadligt för allmänheten”, säger TURN telekommunikations regissören Regina Costa.

Organisationen hävdade att kunder på FiOS och Voice Link skulle förlora telefontjänster och tillgång till larmtjänster under strömavbrott.

I Australien, är batteribackup för taltjänster under strömavbrott valfritt, men det är, fortfarande en fråga om påstående, över hur en detaljhandel tjänsteleverantör erhåller informerat samtycke från en ägare lokaler för att avgöra mot att ha ett batteri.

TURN sade att FiOS installationstiden är snabb, men reparation av kopparledningar är “föremål för stora förseningar, om de råkar alls.”

Organisationen begär att CPUC kraft Verizon att reparera kopparledningar för kunder som har begärt det

CPUC bör inte vända ryggen på grundläggande telefonkunder, eller låta Verizon att svika sina skyldigheter att tillhandahålla pålitlig service “, säger Costa.” Det borde inte låta Verizon att maximera vinsten samtidigt minimera tjänsten kalifornier får.

I ett uttalande tillhandahålls Ars Technica, förnekade Verizon att det inte reparera sina kopparledningar, säger att kunder på koppar i ett fibernät område ges möjlighet att flytta till fiber för att förbättra sin service utan kostnad, men ingen har varit tvingas ta fibertjänster utan samtycke.

Det kommer inte som NBN Co och tjänsteleverantörer detaljhandeln är engagerade i en marknadsföring blitz före koppar stänga i 15 samhällen, som påverkar cirka 25.000 lokaler från 23 maj.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”