Telstras omstrukturera ledn att gå i pension

Mannen bakom Telstra största kostnadsbesparingar insats under de senaste åren, Robert Nason, har meddelat att han går i pension att söka icke-verkställande roller.

Nason, Telstra koncernledning för affärsstöd och förbättring, anställdes av Telstra i februari 2010 för att sparka igång AU $ 400.000.000 Projekt Nytt, syftar till att förbättra produktiviteten inom Telstra och minska bolagets ledning skikt. Robert Nason, (Telstra)

Den verkställande meddelade på fredagen att han skulle gå i pension efter fem år med näringslivet för att fokusera på icke-verkställande direktör positioner. Han kommer att kvarstå i bolaget för ett par månader medan hans ansvar – däribland att Foxtel – byts ut.

Avgående Telstra vd David Thodey sade Nason skulle missas.

“Han har varit i outtröttliga strävan efter avfall, ineffektivitet och frustration för att göra det lättare för oss att göra affärer och enklare för människor att göra affärer med oss,” Thodey sade i ett uttalande.

Nason sade i 2012 att Projekt Nytt var inte bara om “svedjebruk” kostnadsbesparingar utan om att hitta rätt arbetskraft och sourcing modeller.

Vi har gjort en hel del internaliseringen av vad vi tidigare har lagt ut “, sade han.” I det kände vi att vi gick för långt outsourcing, och vi har fört det tillbaka, så jag tror att varje företags behov att titta på det i sin egen rätt som en fråga, och vad det bästa arbetsmodellen är.

Vi är inte om en svedjebruk motion. Vi är på väg att skapa ett telekommunikationsföretag i framtiden med en stegvis migrationsmodell.

Under 2012 Nason introducerade också Net Promoter Score (NPS) i Telstra att bolaget använder för att mäta kundnöjdhet och Thodey sa att det är nu “inbäddad” i vägen Telstra gör affärer.

På fredagen sade Nason att Telstra hade gjort “stora framsteg på dagordningen produktivitet och service”.

“Det har en djupt förankrade fokus på att förbättra upplevelsen för våra kunder, och ett starkt team som kan ta den framåt”, sade han i ett uttalande.

Företaget har ännu inte tillkännagivit en ersättning för Nason, och Nason pension kommer som Thodey själv kommer att börja övergången från VD-rollen innan hans avgång senare i år, för att ersättas av Chief Financial Officer Andy Penn.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck