Symbian uppdatering kommer att täppa till HD-tv

Symbian Foundation har avslöjat S ^ 3, nästa version av Symbian öppen källkod mobila operativsystem.

S ^ 3 är det första helt öppen källkod version av plattformen. Detaljer meddelade på måndagen på Mobile World Congress inkluderar HDMI-stöd, nya tekniker minneshantering, en ny grafikarkitektur och beredskap för 4G stöd.

Stiftelsen sade den förväntar plattformen att vara “funktions klar” i slutet av mars.

S ^ 3 är en annan stor milstolpe i utvecklingen av vår plattform, “Symbian Foundation chefen Lee Williams sade i ett uttalande.” Nu när det är helt öppen källkod, är dörren öppen för enskilda medarbetare, enhets skaparna och tredjepartsutvecklare företag , liksom andra organisationer, för att skapa mer övertygande produkter och tjänster än någonsin tidigare.

S ^ 3 kommer att låta användare ansluta sina telefoner till en TV-apparat och titta på filmer på 1080p-kvalitet. Det kommer också att göra det möjligt för människor som lyssnar på radio via sin telefon för att köpa låtar de hör, genom musikaffär integration med radion.

Stiftelsen sade användningen av skriv data personsökning skulle förbättra minneshantering, vilket gör det möjligt för många applikationer att köras parallellt, även på mid-range hårdvara.

Alla applikationer på plattformen kommer att ha vad fonden kallar “ett-klick-anslutning”. Detta lovar att göra det enklare för en telefon användaren att aktivera 3G eller 4G-anslutning i ett program, eller att låta enheten automatiskt växla till Wi-Fi där sådana finns.

Smartphones som bygger på S ^ 3 beräknas släppas under andra halvan av 2010. Men enligt en färsk webbplatsen Storbritannien intervju med Williams, nästa version, S ^ 4, blir den första att se helt annorlunda till den gamla Symbian OS som föregick den öppna inköpsprocessen.

4G fungerar bara halva tiden i Brasilien

MWC i bilder: De bästa smartphones, kläder, och tabletter

Datasekretess, förtroende, och nya tjänster: Varför kan det bara handla om små uppgifter

MWC, 4G, 5G. OMG: När din smartphone stenar men nätverket suger

Rörlighet, 4G fungerar bara halva tiden i Brasilien, hårdvara, MWC i bilder: De bästa smartphones, kläder, och tabletter, säkerhet, data integritet, tillit, och nya tjänster: Varför kan det bara handla om små uppgifter, rörlighet, MWC, 4G, 5G. OMG: När din smartphone stenar men nätverket suger