Sydney college förnyade elev systemet

International College of Management Sydney har tagit de första stegen mot att byta ut sin åldrande studentadministrationssystem för att automatisera manuella processer och tillåta elever att ta itu med college på nätet.

För två veckor sedan college började genomföra Oracles People studerande ledningssystem, enligt vd Frank Prestipino, med hjälp av implementeringspartner Tripoint.

Högskolan ersätter en inhemsk system som hade kraftigt modifierad under årens lopp, men som alla inhemska IT och eftersom antalet människor som vet om systemet var små riskerna var höga när saker gick fel, enligt Prestipino .

“Det finns få människor som vi kunde lita på stöd”, sade han.

Prestipino trodde inte att högskolan skulle förlora på någon funktionalitet, men det skulle få möjlighet att göra många saker automatiskt som tidigare gjordes för hand, med system som integrerar med college ekonomisystem och låta skolan för att anmäla studenter på nätet.

För att genomföra rapportering för närvarande, högskola personal manuellt slåss med kalkylblad. “Det är en enorm börda för oss nu”, säger Prestipino.

Genomförandet Oracle kommer att ge college möjlighet att utfärda rapporter från alternativ på en meny. Detta innebär att personal som tidigare hade fått i uppdrag att datainmatning och back office arbete kommer att kunna nu hantera stöd och förfrågningar, vilket ger en bättre service till studenter, enligt Prestipino.

“Vi tror att vi kan distribuera personalen i en betydligt mer värdeskapande sätt”, sade han.

Studenterna kommer också att kunna titta på lektions utskrifter på nätet.

Kollegiet kommer att använda både den gamla och nya systemet i sin sikt september i syfte att endast använda det nya systemet i det nya året, sade Prestipino.

Oracle hade valt att inte bara på grund av att produkten baseras på tidigare erfarenheter och bästa praxis på universitet – vilket innebär att kollegiet hade bara att justera den för saker som är speciella för organisationen – men också på grund av en rad Oracles produkter, vilket skulle göra det möjligt college för att anta nya lösningar i framtiden, såsom CRM eller business intelligence.

“Andra leverantörer har inte området”, säger Prestipino.

En annan orsak till valet var förtroende, sade han. Han litade på Oracle och Tripoint förhållande, som han inte trodde skulle sjunka in pekar finger.

“De båda hade hud i spelet”, sade han.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion