Sony upphör smartphone produktion i Brasilien

Sony har beslutat att sluta tillverka smartphones i Brasilien på grund av brist på skatteincitament och den rådande finanskrisen.

I slutet av skattebefrielse för den lokala produktionen av smartphones och datorer som kostar upp till R $ 1500 ($ 530) har föranlett företaget att endast sälja importerade enheter i landet.

Företagets marknadschef Ana Peretti berättade nyhetsportal G1 att beslutet grundar sig också på den nuvarande makroekonomiska scenario i Brasilien och att detta är ett försök att göra fördelningen mer flexibel.

En av Europas största telekomföretag planerar att arbeta med hårdvara företag på att få sina tjänster på deras kit.

Sony-enheter som Xperia X och Xperia XA, som lanserades i Brasilien tidigare denna månad, är en del av den nya strategin och monteras i Kina och Thailand.

Före denna förändring av planer, var Sony smartphones som produceras i Brasilien av Foxconn och Arima i fabriker baserade på landsbygden i São Paulo.

Beslutet är en stor förändring från Sonys tillkännagivande av en multi dollar plan för att expandera på den brasilianska marknaden för drygt ett år sedan.

Vid den tiden, företaget var säker på fortsatt efterfrågan på smarta telefoner konsumenterna och förutspådde en försäljningsökning även med utmanande marknadsförhållanden.

En annan mobil tillverkare som bestämt sig för att trappa ner verksamheten i Brasilien nyligen är Xiaomi – det kinesiska företaget avslutade sitt lokala tillverkningsavtal med Foxconn bara ett år efter sjösättningen i landet.

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga