Sätt på din nya Red Hat Linux

Som väntat har Red Hat släppt sin senaste serveraffärs operativsystem: Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6,1. Detta är den första stora uppdateringen till plattformen eftersom RHEL 6 levereras i november 2010.

RHEL 6.1 funktioner optimerade KVM virtualisering, nya hårdvarustöd, förbättrad effektivitet och hög tillgänglighet (HA) förbättringar. Den innehåller också en förbättrad utveckling och övervakningsverktyg såsom en uppdaterad Eclipse utvecklingsmiljö inkluderar förbättrad brytpunkt och kodgenerering för C / C ++ och Java.

Företaget meddelade också, att ingen överraskning, att det är bättre RHEL virtualiserings och molnerbjudanden. Företaget hävdade också kunder kommer att se bättre prestanda med HP och IBM hårdvara. Du kan se det själv. RHEL 6.1 är tillgänglig för att prenumerera Red Hat kunder idag över hela världen via Red Hat Network.

Red Hat uppdrag också en studie från industrin analysföretaget IDC att undersöka den långsiktiga total ägandekostnad (TCO) fördelar. I denna studie jämfördes RHEL med rinnande blandade miljöer eller icke betalda Linux-distributioner. I ett uttalande, Al Gillen, Program VP, systemprogramvara på IDC sade att “organisationer som är starkt standardiserade på Red Hat Enterprise Linux, och jämfört dessa organisationer med andra som hade en blandning av Linux-distributioner i bruk, och organisationer som var starkt penetrerade icke betalda Linux-distributioner. resultatet av studien visade att det finns påvisbara affärsnytta i samband med att ha professionellt stöd för ett operativsystem, jämfört med en gör-det-själv-strategi. de verkliga fördelarna kom från lägre IT personalkostnader och minskad slutanvändaren driftstopp. ” För den fullständiga rapporten, se Förstå Linux distributionsstrategier: Business Case för att standardisera på Red Hat Enterprise Linux.

Samtidigt allt detta sker, är Red Hat: s mest direkta konkurrenter, CentOS och Scientific Linux, båda RHEL kloner, som har problem med att hålla upp med RHEL. Du kanske inte har hört talas om CentOS, men det är den mest populära webbservern OS av alla.

CentOS har släpar efter RHEL men för de senaste månaderna. Vissa användare, trött på att vänta på CentOS att komma ikapp med RHEL överger det för Scientific Linux. Medan Microsoft-av alla företag – nu stöder CentOS var en optimerad OS på sin Hyper-V virtualiseringsplattform – specifikt Windows Server R2 Hyper-V, verkar det troligt att RHEL kloner kommer att få det svårare än någonsin att hålla jämna steg med RHEL.

Det är avsiktligt. Red Hat ville det så. Som Bryan Stevens, Red Hat CTO och VP av den globala teknik, skrev nyligen, “Våra konkurrenter på Enterprise Linux marknaden har ändrat sin kommersiella strategi från att bygga och konkurrera på sina egna anpassade Linux-distributioner, till ett där de direkt närma våra kunder erbjuda stöd RHEL. Ärligt talat, är vårt svar att konkurrera Medan Red Hat siktade denna förändring i hur det hanteras dess källkod mestadels på Oracle, som har sin egen RHEL klon, Unbreakable Linux, har flytten också gjort det svårare för alla Red Hats blivande konkurrenter för att hålla jämna steg med RHEL.

Samtidigt är SUSE Linux i ny regi. Även om dess nya ägare, Attachmate, först nämnda uppmuntrande saker om SUSE / Novell framtid, sedan dess men Attachmate har skurit hundratals anställda Novell.

Lägg upp allt och Red Hat har släppt en ny stark, molnvänliga Linux samtidigt som dess Linux konkurrenter börjar halka efter. Red Hat har länge varit den dominerande affärs Linux. Med denna utveckling, jag förväntar mig att bli servern Linux på samma sätt som Windows länge sedan blev operativsystemet skrivbordet.

 Berättelser

Red Hat diversifiering, moln flyttar ser lovande ut

Undersökning: 56% räknar med att mer än hälften av all mjukvara spendera under de kommande 5 åren kommer att vara öppen källkod

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Big Blue plus Red Hat plus Private Cloud lika Purple Reign?

Red Hat, Eucalyptus, Rackspace ledande öppen källkod IaaS avgift

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september