Samsung Galaxy S6 erbjuder mer bevis Microsoft är ett mjukvaru- och konsultbolag

Om någon hade fortfarande tvivel om huruvida Microsoft har flyttat från en “enheter och tjänster” företag till ett “produktivitet och plattformar” en bör dessa farhågor vara borta i dag, 1 mars.

Som ryktas, har Microsoft träffat en överenskommelse med Samsung att förbelasta flera Microsoft-program och tjänster på den nya Samsung Galaxy S6 Android. Åtminstone hittills, ser denna nyhet att överskugga de nya låg- / mellanregister Windows Phone-enheter förväntas läggas fram av Microsoft och dess mobila OEM-partners på Mobile World Congress i veckan.

Galaxy S6 levereras med alla viktiga appar från Google förinstallerade, som man skulle förvänta sig. Men det är också förladdad med Microsoft OneNote anteckningar app och OneDrive moln lagring app / tjänst. Samsungs spec ark säger S6 och S6 Edge kommer att erbjuda användarna 115 GB ledigt OneDrive lagringsutrymme för två år. Från skärmdumpar på olika platser, det ser ut som Skype förinstallerat på dessa nya Samsung-enheter, också, och tillgänglig via en Microsoft apps mapp.

Microsofts mobila Office appar för Android är inte en del av förspänningen affären, som ursprungligen rapporterades, och senare ändrats genom SamMobile.com. Användare som vill Office Mobile för Android kan du ladda ner det, uppdaterade versioner av det mobila kontoret apps för Android-telefoner kommer vid en framtida tidpunkt.

Under de senaste månaderna, har Microsofts intresse och förmåga att bygga riktigt fina plattformsoberoende applikationer för iOS och Android blivit tydligare. OneNote, OneDrive, Skype och föränderliga Office universella program finns tillgängliga för iOS, Android och Windows / Windows Phone.

Men idag är det första gången (jag tror) att Microsoft har träffat en överenskommelse med en icke-Windows / Windows Phone OEM att förladda någon av sina appar och tjänster på sina enheter. Tekniskt sett Jag antar att man kan räkna Apple-Microsoft affären via vilken Microsofts Bing sökningen är Web-sökning reserv för Siri som ett annat exempel på en OEM-förspänning affär. Men för mig är dagens Microsoft-Samsung mycket mer av en verklig först i denna kategori.

Microsofts fri moln lagring är inte bara för Office-filer. Du kan använda sin rika uppsättning funktioner för att dela filer, foton och dokument. Här är sex knep för att hjälpa dig att få ut mer av OneDrive mer.

Med det nya avtalet, Microsoft bara höjde vikten av att visa användarna varför Windows / Windows Phone är förmodligen en bättre plattform än konkurrenterna. Microsoft tjänstemän fortsätter att hävda att graden av integration av tjänster som Microsoft kommer att erbjuda Windows-användare kommer att vara bättre än vad den erbjuder användare av sin programvara och tjänster på iOS och Android.

Visst, vi har sett några tips, såsom integrering av Cortana med den kommande Spartan webbläsare för Windows 10, och Cortana med OneDrive / berörings första Office för Windows. Men om det verkligen är mycket mer av en skillnad eller fördel för Windows-användare här måste Microsoft att markera det – och förr snarare än senare ….

Uppdatering: Det fanns en annan Microsoft OEM affären avslöjas vid Mobile World Congress. Sony meddelade en ny Android tablett, Xperia Z4, som levereras med Android-versioner av Word, Excel och PowerPoint förinstallerade.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien