Piratkopiering katt är ur data lagring väska: Ludlam

Australian Federal polischef Andrew Colvin avslöjade en av de alternativa avsikter tvinga telekommunikationsföretag att behålla kunddata för två år anger att data kan “absolut” kan användas för att undersöka nätet intrång i upphovsrätten, har gröna kommunikations talesman Scott Ludlam sade.

Enligt; obligatorisk datalagring lagstiftning som infördes i riksdagen på torsdag, kommer australiska telekommunikationsföretag vara skyldiga att behålla en uppsättning av kunddata, inklusive IP-adresser tilldelas till sina kunder under en period av två år.

Regeringen har sagt att det begränsade antalet brottsbekämpande organ som kommer att kunna komma åt den enligt ordningen endast kommer att kunna använda den för att utreda brott. Men vid en presskonferens på torsdagen efter kommunikationsminister Malcolm Turnbull införde lagstiftning, Colvin uppgav, att den australiska federala polisen kan faktiskt använda den kvarhållna metadata för att utreda tvistemål intrång i upphovsrätten.

Turnbull, backat från Colvin kommentarer, på fredag, säger att AFP inte skulle vara intresserade av att spåra användare olovligt ladda ner tv-program, filmer eller musik, men han bekräftar att rättighetsinnehavare kan erhålla data genom domstolarna.

Medan den australiska regeringen har ännu inte att tillhandahålla en uppsättning definition av “metadata” det vill telekommunikationsföretag, detta är vad vi vet hittills.

Vid en presskonferens i Sydney på fredag, Ludlam sade att Colvin kommentarer oavsiktligt avslöjat den verkliga avsikten med data lagring lagstiftning.

“Jag är starkt oroad över en åtgärd som förs in under skydd av nationell säkerhet som används för att åtala personer för fildelning i ett av de mest restriktiva och kvävdes innehållsmarknaderna i världen”, sade han.

Jag tror igår, fick katten äntligen släpps ut ur påsen. En av de datamängder som söks skall behållas är datamängder, som hämtar vilket material. Jag tror att det finns inget tvivel om att de stora amerikanska innehållsleverantörer har stödd på denna ganska svag och kompatibel regering.

Om regeringen vill slå ner på fildelning, ska det öppna lagliga, billiga, praktiska distributionskanaler till den australiska allmänheten. Vi har innehåll flaskhalsar, i grund och botten ett innehåll monopol som innehas av Foxtel, som verkligen behöver för att öppna upp så australierna kan få tillgång till detta innehåll.

Ludlam sade att opposition till politiken växer, och regeringen bör överväga att överge en del, men inte alla, av lagstiftningen.

“Nu har vi äntligen lite detalj, jag tror att regeringen har valt en kamp det kommer att förlora”, sade han.

Det finns vissa reformer som vi tror ska hållas, oavsett om regeringen beslutar att gå vidare med lagring av uppgifter. Att minska utbudet av organ som kan delta i denna öppna säsongen warrantmetadataskördar är ett välkommet drag.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Men Ludlam sade att klausulen tillåter justitiekanslern av dagen för att lägga till byråer på listan över dem som kan komma åt data utan tillstånd är ett “stort kryphål”.

“Vi vet om detta går in i lag, kommer det att finnas en kö av organ kö utanför dörren ber att få tillgång till människors metadata utan tillstånd”, sade han.

Ludlam sade också att försöka fastställa de faktiska uppgifter som i lagstiftningen och i stället välja det som skall definieras i förordningen skulle möjliggöra omfattning kryp för framtida regeringar att lägga i mer data som ska samlas in och bevaras.

Regeringen har kommit överens om att inte rusa lagstiftningen, och den gemensamma ständiga kommittén för underrättelse- och säkerhetstjänsten kommer inte att rapportera tillbaka på räkningen fram till början av nästa år. Shadow kommunikationsminister Jason Clare och Shadow justitiekansler Mark Dreyfus har lagts till utskottet, men Ludlam sade att ingen av de mindre partierna skulle kunna vara en del av utskottet att “skapa en liten bit av åsiktsmångfald”.

“Denna kommitté är en pojkar klubb. Efter valet i september, elimineras Abbott regeringen enda tvärbänken medlem av den kommitté, som var Andrew Wilkie, som är tidigare av underrättelsetjänsten och är värt att lyssna på den här,” han sa.

Sedan dess har man sett erbjudanden sker bakom stängda dörrar, och en hel del bevis tas i kameran och utanför offentliga register.

Ludlam sade att det nu är upp till Labor part ordentligt granska lagstiftningen.

Vi lägger Arbeiderpartiet på meddelandet: Stå rakt, läsa jävla Bill den här gången, och börja uppträda som ett oppositionsparti.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer