? Microsoft investerar i grunden påskynda nätverk

Vi vill alla ha och behöver, snabbast möjliga Internet. Att ge det till sina kunder, är Microsoft uppgraderar sin TCP / IP-nätverksstacken i Windows 10 och Windows Server 2016.

TCP Snabb Open (TFO) för noll RTT TCP anslutningsinställningen. IETF RFC 7413, Initial trängselfönstret 10 (ICW10) som standard för snabbare TCP långsam start, TCP Senaste kvittering (rack) för bättre förlust återhämtning (experimentell IETF utkast), Tail Loss Probe (TLP) för bättre Retransmit timeout (experimentell IETF utkast ), TCP LEDBAT för bakgrundsanslutningar IETF RFC 6817

Microsoft att påskynda sin Windows 10 och Server 2016 nätverk.

Dessa förbättringar är utformade för att minska TCP-anslutning ställtiderna, ökar TCP start hastighet, och för att minska tid att återhämta sig från paketförluster. Specifikt, i Windows-Redstone släpper, dessa är

Medan Microsoft innebär att dessa är Microsoft förbättringar. De flesta av dem kommer från arbetet av Google. Här är en sammanfattning av vad de ta med till bordet.

TCP Snabb Open baserar sig på Internet Engineering Task Force (IETF) experimentell begäran om kommentar (RFC) 2070 arbete av Google. TFO gör att data kan transporteras i SYN och SYN-ACK-paket och konsumeras av den mottagande änden under den första anslutningen handskakning. Detta sparar upp till en fullständig rundresa tid (RTT) jämfört med standard TCP, vilket kräver en trevägs handskakning (3WHS) för att slutföra innan data kan utbytas.

Det kanske inte låter som mycket, men det ger latency besparingar som är mycket viktiga för korta webböverföringar över Internet där den genomsnittliga latensen är i storleksordningen 40 millisekunder. Med webbsidor med flera element som sparar realtid.

Om du vill använda TCP säkert, måste du använda den med Transport Layer Security (TLS). Årsdagen för Windows 10 levereras med en helt kompatibel klientsidan genomförandet aktiverad som standard. Microsoft Edge webbläsaren levereras med en om: Flaggor inställning för TCP Snabb Open som inaktiveras som standard. Det slutliga målet är att ha den aktiverad som standard i IE och Edge webbläsare i en efterföljande Windows 10 release. Senare planerar Microsoft att fullt ut integrera genomförandet serversidan med sin IIS webbserver. genomförande serversidan är inaktiverad som standard.

För att använda den i Edge, måste du navigera till “about: flags” eller “about: config” och använd kryssrutan för “Aktivera TCP Snabb Open”, Netsh int tcp set global Fastopen =

Initial Trängseln är baserad på Googles IETF RFC 2070. TCP flöden historiskt börja med en inledande fönstret på högst fyra segment trängsel eller om 4KB data. Eftersom de flesta webbtransaktioner är kortlivade, är det ursprungliga fönstret trängsel en kritisk TCP parameter för att bestämma hur snabbt flyter kan avsluta. Samtidigt som Internet har påskyndas dramatiskt, har TCP ursprungliga fönster trängsel oförändrad. Google har föreslagit att öka TCP ursprungliga fönster överbelastning till åtminstone tio segment, om 15KB.

Hillary Clinton vill bredband för alla senast 2020. Här kommer terabit per sekund nätverk, hur HTTP / 2 kommer att snabba upp din surfning

Microsoft genomför Googles förslag. Windows 10 och Server 2016: s nya standardvärde kommer att vara 10 millisekunder. IW10 standard förbättrar långsam start hastighet jämfört med föregående standardvärdet IW4. Nettoresultatet bör vara små Internet dataströmmar som transporteras med dubbla deras hastighet idag.

De stigande tidvatten stora data, video och cloud computing driver enorm efterfrågan på snabbare och effektivare nätverk. Vi gräva i hur saker som mjukvarudefinierade nät (SDN) och ny trådlös teknik aktiverar business transformation.

Tail Loss Probe (TLP), en annan Google IETF RFC, syftar till att förbättra TCP latens när återhämta sig från paketförluster. TLP förbättrar TCP återhämtning beteende genom att omvandla återutsända timeout (RTOS) till Snabba återutsänder för mycket snabbare återhämtning.

TLP sänder ett paket i två rundresor när en anslutning har utestående uppgifter och tar inte emot några ACK. Den överförda paket (förlust prob), kan vara antingen ny eller en omsändning. När det finns svans förlust, kvittens från en förlust sond utlöser Selektiv Bekräftelse (SACK) och Forward Bekräftelse (FACK) baserad snabb återhämtning och därmed undvika en kostsam återutsändning timeout.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

I Windows är TLP aktiveras endast för anslutningar som har en RTT av minst 10 millisekunder. Detta för att undvika falska omsändningar för låg latens anslutningar. Den mest fördelaktiga scenariot för TLP är korta webböverföringar över ett stort nätverk.

Senaste Bekräftelse (rack) är en Google IETF RFC som implementerar en ny TCP förlustdetekteringsalgoritmen. I stället för att räkna dubbla TACK det ser på paketen “tidsstämplar för att se om det finns dataförlust.

I Windows RACK endast aktiveras för anslutningar som har en RTT av minst 10 millisekunder i både Windows-klient och server 2016. Detta för att undvika falska omsändningar för låg latens anslutningar. RACK är också bara aktiverat för anslutningar som framgångsrikt förhandla SACK.

Slutligen är Windows Låg extra fördröjning bakgrund Transport (LEDBAT) baserad på IETF RFC 6817 av akademiker och BitTorrent. Detta är en fördröjning baserad kontroll trängsel algoritm som syftar till att utnyttja den tillgängliga bandbredden på en end-to-end-bana samtidigt begränsa den därav följande ökningen av kö fördröjning på den vägen.

Nettoeffekten är en bakgrundstrafiken som inte interfererar med andra TCP-anslutningar. Windows LEDBAT implementeras som en experimentell fönster TCP Congestion Control Module (CCM).

Windows LEDBAT dataöverföringar i bakgrunden och inte störa andra TCP-anslutningar. LEDBAT gör detta genom att bara konsumera oanvänd bandbredd. När LEDBAT upptäcker ökad latens som indikerar andra TCP-anslutningar konsumerar bandbredd minskar sin egen konsumtion för att förhindra störningar. När latensen minskar igen LEDBAT ramper upp och förbrukar den oanvända bandbredden. Detta gör den idealisk för BitTorrent och andra med låg prioritet nätverk.

Sammantaget up-to-date Windows-användare bör se en betydande förbättring i deras nätverksprestanda omedelbart. Eftersom många av dessa uppdateringar är fortfarande under genomförande, med tiden kommer du se en ännu större genomströmning uppsving.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”