Kommer mobila vertikala applikationer vara övertygande?

Ansökningar för specifika branscher är på väg mot en ny våg – med ökningen av smartphone användning, många vertikala applikationer blir kopplad till mobiltelefonen eller börjar likna en mobilapp. Experter säger dock sådana program behöver särskilda krav för att vara livskraftig.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

I ett blogginlägg förra året diskutera möjligheten att anpassa en bil med appar, CNBC korrespondent Phil LeBeau citerade exempel som hämtar en app för en bil för att göra ett visst ljud när motorn startas.

En separat artikel om EzineArticles.com noteras att bilar utrustas med teknik som till exempel tillåter förare att kontrollera e-postmeddelanden och uppdateringar sociala medier samtidigt på vägen.

Vissa experter webbplatsen Asien kontaktade säga vertikala program är inte en modefluga, men varnade på deras hållbarhet.

Ovum senior konsult Craig Skinner sade i en e-postintervju som appar för vertikaler såsom hälsa och regeringen är också väl positionerat för en stark utveckling och användning.

Enligt honom, en del av vård program som håller på att utvecklas eller redan är i bruk inkluderar patientinformation tillgång och hälsoövervakning, som i vissa fall ansluta till externa enheter övervaknings att mäta blodsockernivåer eller hjärtfrekvens. Sådan information matas sedan tillbaka till den lokala vårdgivare.

Andra “innovativa” vertikala applikationer inkluderar underhållsrapport program för medborgarna att rapportera om lokala frågor som behöver reparationer eller underhållsarbete, samt påminnelser för fastighets betalningar och bibliotek förfallodagar, sade han.

På samma sätt, Ashwin Palaparthi, vice vd för innovation på AppLabs, tror att mikrobetalningar appar för finansiella tjänster kommer att se långsiktigt hållbar framgång.

Men Saverio Romeo, Frost och Sullivans ledande industri analytiker för IKT uttryckte skepsis på livskraften hos vertikal-specifika appar.

Gör utvecklare göra betydande intäkter från denna modell? “Han frågade, och påpekade att medan vissa program är lönsamma, många andra inte. På grund av denna anledning är det” inte är säkert att säga “att applikationsutveckling kommer att vara hållbar på lång sikt , tillade han i ett e-postmeddelande.

Romeo kastade också tvivel över vissa typer av program. Medan han kallade appar för transport “intressant”, sade han de som tillgodoser publicerings, mode, och turism drivs av den växande populariteten av tabletter.

Första gången framgång kritisk; Enligt AppLabs “Palaparthi” första gången framgång “är en kritisk faktor för program att blomstra. “Om någon nyligen lanserade mobil applikation har glapp i sin första release, kommer konsumenterna aldrig röra det igen, oavsett användningen av ansökan.

“Så det finns alla möjligheter för korrekt testade program för att bli en stor succé och … [uppnå] långsiktiga antagande”, sade han i ett e-postmeddelande.

Frost & Sullivan Romeo förklarade att “osynliga” ekosystem och mekaniken bakom en app, såsom plattformar distributions och kompatibilitet enheter är mer avgörande för hållbarhet.

Det finns inte mycket bevis som gör det möjligt för oss att säga att större antagande kommer att hända [i en viss bransch] snarare än i en annan bransch “, sade han.” Butikerna är ett distributionsverktyg för innehåll och engagemang med kunder och olika branscher kommer att använda Det.

Trender i samband med mobila webben och cloud computing kommer också att påverka adoption, tillade han.

Ovum s Skinner tillade att för program att njuta av utbredd användning, måste det finnas “stora multiplikatorfaktorer över organisationsgränserna som ansluter väl med skalfördelar”, i stället för de traditionella en-till-en sälj- och supportprocesser.

Bred täckning med iOS och Android, Med tanke på att Apples iOS och Googles Android är för närvarande den mest populära, Skinner sade utvecklare att utveckla mobila vertikala applikationer kommer att koncentrera sig på dessa två mobila operativsystem.

Dessa plattformar möjliggör enkel distribution och installation av program och ger en bred täckning av marknaden “, konstaterade han.” Även om det finns andra plattformar fortfarande täcker en skälig andel av enheterna, de är inte att locka samma uppmärksamhet från utvecklaren gemenskap.

Romeo sade större enhetlighet bör vara vägen framåt, eftersom det finns för många plattformar på marknaden. Han sade att detta kan ske genom olika metoder, såsom samarbete mellan olika aktörer eller rör sig mot den mobila webben.

När frågade om apputvecklaren marknaden kan börja utvecklas till en lukrativ bransch, han uttryckte reservationer, men enades om att appar flyttar i vertikala branscher är en intressant utveckling.

Skinner, å andra sidan, ansåg att appen industrin växer snabbt.

Värdet av appen kommer från merförsäljning som det underlättar, snarare än från intäkterna av den faktiska försäljningen av ansökan.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”