? EG ger tummen upp till Nokias Alcatel-Lucent fusionen Kina nästa

Europa säger Nokia tar över Alcatel-Lucent skulle inte upphov till konkurrensproblem, ta bort en ytterligare hinder för den föreslagna € 15,6 miljarder fusion.

EU-kommissionen sade i dag att den har hittat någon anledning till oro om sammanslagningen med tanke på den begränsade överlappningen mellan de två företagens produktuppsättningar och marknader, trots sammanslagna verksamheten med en större än 30 procent andel i vissa delar av radioaccessnät (RAN ) och kärnnät.

Två jättar i nätverk världen funderar på att en sammanslagning för att ge dem en ny chans att ta itu med den ständigt föränderliga världen av telekom.

“Kommissionen drog slutsatsen att transaktionen inte skulle ge upphov till konkurrensproblem, särskilt eftersom parterna inte är nära konkurrenter och eftersom ett antal starka globala konkurrenter kommer att förbli aktiv efter transaktionen”, sade kommissionen i ett uttalande i dag.

EG i juni frågade nätverks kunder om ZTE och Samsung kan anses tillförlitliga alternativ i RAN verksamheten.

“Även om ZTE och Samsung för närvarande har små marknadsandelar, ansåg kommissionen att dessa marknadsandelar inte överensstämmer med den konkurrens betydelsen av sina erbjudanden,” Kommissionen sade i dag.

“I synnerhet är Samsung förväntas spela en mer betydelsefull roll inom en snar framtid i samband med den senaste generationens mobila telekommunikationsutrustning (sk 4G, som för närvarande utvecklas, och 5G),” det till.

Den andra faktorn bakom EU: s beslut var att Nokia var en mer kraftfull aktör på den europeiska ekonomiska samarbetsområdet, där Alcatel-Lucent är en liten aktör, medan Alcatel-Lucent var starkare i Nordamerika, där Nokias verksamhet är “ganska begränsade”.

Nokia bekräftar Här kartläggning enhet kan säljas, Nokia att släppa virtuell hårdvara verklighet nästa vecka, Audi, BMW, Daimler syfte att undvika kartläggning inlåsning, för att köpa Nokia Här

EU: s godkännande avlägsnar en betydande reglerande hinder och följer det amerikanska justitiedepartementet beslut i juni också ge sitt nick till fusionen.

Nokia bekräftade idag att fusionen har också godkänts av konkurrensmyndigheterna i Albanien, Kanada, Colombia och Ryssland, efter tidigare godkännande i Brasilien och Serbien.

“Båda företagen kommer att fortsätta att samarbeta med de övriga myndigheterna att så snabbt som möjligt stänga sina recensioner,” Nokia sade i ett uttalande.

Nästa viktiga marknaden behöver godkännande för Kina, hem till Huawei och ZTE, där tillsynsmyndigheter höll upp Microsofts förvärv av Nokias enheter verksamhet längre än på andra marknader.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Nokias vd Rajeev Suri sade i april att han är övertygad om Kina kommer att godkänna affären tillsammans med EU och USA. Fusionen är också föremål för en nationell säkerhetsgranskning i USA.

Nokia meddelade sin avsikt att köpa Alcatel-Lucent i april tillsammans med en strategisk översyn av sin Här kartlägga verksamheten, som tros vara nära att sälja till ett konsortium av tyska biltillverkare.

Nokia

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”