? Cord-fräsar glädjas: Sling TV startar

Traditionell TV, baserat på de tre benen av kabel, satellit, och over-the-air (OTA) sändning fick sin rosa slip i dag. Dish Network har lanserat sin första Internet videotjänst, Sling TV. Denna nya $ 19,99 tjänsten erbjuder tittarna en mängd populära kabelkanaler inklusive ESPN och ESPN2.

Sling TV ger allmän sport-tv via ESPN, och andra kabel favoriter till Internet Sling TV levereras med många andra tidigare kabel endast kanaler – TNT, TBS, Food Network, HGTV, Travel Channel, Adult Swim, Cartoon Network, ABC Family, Disney Channel, CNN, El Rey och Galavision. Det kommer också att lägga till filmkanalen AMC, ESPN3, Maker Studios, och Polaris +, en ny online-spel nätverk till sitt sortiment under de närmaste veckorna. AMC affären kommer också att ge skålen rätten att sända BBC America, BBC World News, IFC, Sundance TV och WEtv.

Det är en hel del tv, men det är Dish erbjudande av ESPN och espn2 som betyder problem för traditionella kabel och satellit-TV leverantörer. Det är accepterat visdom i TV-branschen som direktsänd sport är hur kabel- och satellitföretag hålla abonnenterna trots sina höga priser. Siffrorna stöder detta. Genom AdWeek s räkning, ESPN nätverk genomsnitt mer än dubbelt så tittarna för de kommande mest populära kabelnät, USA och TBS.

På CES, sade skålen VD Joe Clayton att Sling TV var “riktad direkt till tusenåriga publik -. De 18- till 35-åringar, som utgör en marknad nästan orörd av betal-TV-branschen i dag” Jag är säker på att Millennials inte kommer att vara de enda som flockas till Sling TV.

Sex Klick: De bästa Internet-TV Tjänster

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Enligt SNL Kagan, media och kommunikations analysföretaget, antalet amerikanska hushåll som betalar för bredband, men hoppa över kabel-tv ökade med 16 procent från 9,2 miljoner år 2012 till 10,6 miljoner 2014. Samtidigt har Parks Associates funnit att 10 procent av USA: s bredband hushåll redan har köpt en strömmande mediaenhet 2014.

Basen $ 19,99 Sling TV-paket kommer med en fri 7-dagars testversion. Tjänsten kräver ingen långsiktigt åtagande, årskontrakt, kreditprövning, eller hårdvara installation, och kunderna kan avbryta online när som helst.

Förutom grundpaketet är Sling TV med tre andra paket: “Sport Extra”, “Kids Extra” och “News & Info Extra” add-on pack. Sports Extra paketet levereras med ESPN / SEC Network, ESPNEWS, ESPNU, Universal Sport, Univision Deportes, Bein Sports, och college sport live cut-in och belyser nätverk ESPN Summer Beater, ESPN Bases Loaded, och ESPN mållinje. Barn ingår Extra Disney Junior, Disney XD, Boomerang, baby TV, och Duck TV. The News & Info Extra paket har HLN, matlagning kanal, DIY och Bloomberg TV. Var och en av dessa är prissatt till en extra $ 5 per månad.

För att titta på Sling TV måste du använda Sling TV-appen på iOS, Android, Mac eller Windows-datorer. Du kommer också att kunna titta på det på nuvarande generationens Roku enheter. Inom några månader kommer Sling TV lanseras på Googles Nexus Player webOS Smart TV från LG Electronics väljer Samsung Smart TV och Xbox One. Senare kommer andra strömmande enheter och smarta TV-apparater stödjas.

Vi är inte riktigt på en à la carte-Internet-TV världen ännu, men vi är på väg. Ankomsten av direktsänd sport, i kombination med andra stora nätverk som CBS, HBO, Showtime, och Univison föra ut sina egna Internet “kanaler” i 2015, gör det säkert att det sätt vi tittar på kommer TV att förändras radikalt inom kort.

 Berättelser

Rapporter visar det blir en sladd kutter värld, CES 2015: Linux pingvin i TV, Se upp, kabel-TV, Netflix! Här kommer HBO till Internet, Cutting sladden: Varför jag sparkade min kabel-tv-bolag till trottoaren

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Sex Klick: De bästa Internet-TV prylar av 2014