Zenefits steg upp mobila insatser med ny ficka HR app

Zenefits lanserar sin första fullfjädrad mobil app som löner och mänskliga resurser programvara start ögon expansionen bland mindre företag. Bolagets tidigare generationen av appen tjänade mestadels som anställd katalog.

Zenefits sade att den nya appen riktar sig till små företag med en personal består icke-reception arbetstagare, som rörmokare eller byggnadsarbetare. Företaget svartabörshajar appen som “sätta HR i fickan”, vilket mer specifikt innebär arbetare kan göra saker som att hitta information om förmåner, lämna ledighet förfrågningar och översyn lön Män.

Appen är endast tillgänglig för iOS-enheter, men företaget sade att det planerar att släppa en Android-version senare i år.

För Zenefits, är en gång darling unicorn start med några $ 583.000.000 i finansiering appen en lång tid kommer. Till skillnad från många av sina konkurrenter i löner och HR utrymme, har Zenefits inte haft en stor mobil erbjudande förrän nu. Även om företaget inte har angett varför det är väntat så länge att intensifiera sitt mobila spel, är det troligt på grund av den inre kaos som orsakas av en sträng av dålig press.

En Buzzfeed News investigatio n tillbaka i November 2015 hävdade Zenefits får säljarna att agera som försäkringsmäklare i minst sju stater trots saknar rätt licenser. Mer specifikt, vissa Zenefits mäklare påstås ha vadderade timmarna sa att de begått för pre-certifiering i delstaten Kalifornien.

En efterföljande Buzzfeed rapport föreslås att 83 procent av Zenefits försäkringserbjudanden i staten Washington och med augusti 2015 har förmedlade av anställda utan nödvändiga licenser.

Efter de skuggiga licens anklagelser, Parker Conrad, Zenefits ‘grunda VD startades från företaget, vilket leder till att utse nuvarande VD David Sacks.

Även om företaget fortfarande står inför en pågående utredning av California Department of Insurance om dess metoder licens är Zenefits hoppas denna nya mobila tryck kommer att hjälpa flytta fokus tillbaka till sin kärnprodukt.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela