SAP & CA Tag Team för GRC

Det är en intressant parning. Två tidigare konkurrenter, var och en med sina egna ERP-lösningar (CA-mästerverk och SAP R / 3) slåss för kunder har nu, med tidens gång, blir allierade i GRC (styrning, risk, compliance) front. CA, idag, är en användare av SAP: s ERP.

GRC erbjuder dessa företag tillkännager i dag ger CA: s Clarity PPM lösning i kontakt med SAP: s affärssystem och Business Objects produkter. Resultatet är en uppsättning länkade processer, kontroller, etc. som bättre integrera IT-projekt och aktiviteter med GRC krav inför många företag idag.

De bästa målgrupp för dessa två företag kommer sannolikt att vara börsnoterade företag (dvs. en global 5000 fast) med en stor, potentiellt distribuerade IT-funktionen eller en hel del utveckling av nya produkter aktivitet (dvs, R & D). Lösningen skulle hjälpa dessa företag att identifiera ur omfattning aktiviteter, kostnader, etc., identifiera viktiga prestationsmått som faller utanför förväntade normer, skapa och dirigera undantag lämpliga chefer för godkännande eller uppföljning, etc.

Månader sedan skrev jag en översyn på en bok CA hade producerat re: GRC. Jag har också gjort en flera konferenssamtal med dem om deras Tydlighet produktlinje och hur det hjälper IT grupper hantera komplexa IT projektportföljer. Deras lösning är väl lämpad för stora IT-affärer och det är en high-end bit projektportföljhantering (PPM) programvara. Samma program kan också användas för att hantera, prioritera och ställa en ny produktutvecklingsportfölj, också. SAP är väl kända för sin affärssystem och använder ett antal affärsobjekt kapacitet som en del av sin GRC lösning. Detta meddelande belyser gifta av två etablerade produktlinjer och bör fungera ur lådan.

Affären är också intressant som PPM och ERP marknaderna har i stort sett förblivit separata marknader eller var vanligare förenade vid PSA (professionella tjänster automation) funktionalitet nivå. Ja förvärvade Oracle Primavera (som tidigare hade förvärvat Evolve) och NetSuite har köpt både OpenAir och QuickArrow. Fokus för de flesta av dessa erbjudanden verkar ha varit korsförsäljningsmöjligheter, särskilt för tjänsteföretag. Deltek är en PPM leverantör med ERP kapacitet och har gjort väl sälja till regeringen entreprenörer. Begreppet gifta PPM och ERP för att lösa GRC frågor är lite nytt för mig.

Frågor: Kommer BMC skapa ett konkurrenskraftigt erbjudande? Kommer Planview söka en kärlek samband med en stor ERP-spelare, också?

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner