Rökare elektronik stoppa Qantas flygning

En Qantas Boeing 747 har åter tas i bruk efter en elektriskt fel orsakade rök att gå in i cockpit.

(Sparks bild av Grace Kat, CC BY-SA 2.0)

Flygbolaget inte avslöja källan till problemet som orsakade planet, som hade varit på väg till Argentina, för att återvända till Sydney. Den sade fel har reparerats.

“Felen har rättats och flygplanet är tillbaka i tjänst,” Qantas och tillade att felet kan beskrivas som mindre.

Planet var i luften i ungefär två timmar med sina 200 passagerare innan han återvände till Sydney på prioritets landning.

Qantas har inte varit det enda flygbolag att uppleva problem med elektriska paneler. Denna vecka en Boeing 787 Dreamliner tvingades landa efter ett elektriskt fel antände en isolering filt, driver företaget att överväga att dika den amerikanska rättegång flygningar av nya flygplan.

Qantas incident har varit den senaste i en rad frågor för flygbolaget.

På fredagen var en Melbourne-bunden Boeing 767 tvingas vända tillbaka till Perth med 230 passagerare efter vibrationer upptäcktes i sina motorer, och tidigare en Qantas Sydney-bundna Boeing 747 återvände till Singapore på grund av motorproblem efter start.

Den 4 november, en motor koppling av en A380 superjumbo bröt sönder luften över Indonesien, utlöser Qantas till jord sina sex återstående dubbeldäckade flygplan.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation