? Europa sniglar Google med antitrust avgifter och öppnar Android sond

Europeiska kommissionen har idag åtalats Google med att bryta mot EU: s konkurrensregler genom att missbruka sin dominerande ställning på jakt efter att få en fördel gentemot specialiserade konkurrenter.

Laddningarna kan tvinga Google att ändra hur det gör affärer och betala böter på upp till $ 6,4 miljarder, eller cirka 10 procent av sina globala intäkter förra året.

På onsdagen sade Europeiska kommissionen kommissionär Margrethe Vestager EG hade formellt skickade ett meddelande om invändningar till Google.

Uttalandet säger Google “missbrukat sin dominerande ställning på marknaderna för allmänna söktjänster på Internet inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) genom att systematiskt gynna sin egen jämförelse shopping produkt i sina allmänna sökresultatsidor”, bryta antitrustlagstiftning, enligt EG.

I fallet med Google Jag är bekymrad över att företaget har gett en otillbörlig fördel till sin egen jämförelse shopping service, i strid med EU: s antitrustregler. Google har nu möjlighet att övertyga kommissionen om motsatsen. Om undersökningen bekräftade våra farhågor, skulle Google måste möta de rättsliga konsekvenserna och ändra hur det gör affärer i Europa “, Vestager sade i ett uttalande.

Motståndare till Googles EU: s förslag ökning har ökat samtal att avvisa affären som EG: s konkurrens chef förbereder sig för att avgå.

För två veckor sedan, sökte Vestager tillstånd från de klagande att publicera sina fordringar, vilket tyder på att åtal var nära förestående. Tidigare klagande inkluderar Microsoft, Tripadvisor, och Yelp, samt flera tyska och franska förlag.

Avgifterna kommer att tillföra en huvud EG: s femåriga utredning Googles affärsmetoder i Europa, där man har en marknadsandel på mer än 90 procents andel för sökning. Undersökningen har tidigare fokuserat på huruvida Google använt sin dominans för att ge sina egna specialiserade sökningar i shopping, resor och andra kategorier en fördel gentemot konkurrenterna “, liksom krav Google åter innehåll från konkurrenter utan tillstånd, och tvingade publicister att använda Google-annonser.

EU tar nästa steg mot officiella Android sond, steg upp trycket på Google, Google inte undan i Europa som EG avslöjar litania av antitrust klagomål, Europas nya digitala främsta talar om Google copyright skatt, Google börjar ta bort sökresultat i Europa, Europeiska parlamentets ryggar ringa för att bryta upp Google

Enligt FT, några av de 28 kommissionärerna som visas avgifterna idag oroar sig för att Vestager har minskat omfattningen av de krav mot Google.

även hemsidan har sökt kommentar från Google och kommer att uppdatera berättelsen om den tar emot en.

Google har dock erkänt avgifterna i ett brev till personalen igår, omtryckt av Koda, notera att det var “uppenbarligen mycket nedslående nyheter”, varnar personal att förvänta “tuff” kritik.

Eftersom Google påpekar dock är meddelandet om invändningar inte en slutlig bedömning och den har möjlighet att svara och har kraven ändrats – en process som kan ta två år.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

En av de viktigaste referenspunkterna för EG: s åtgärder mot Microsoft i 2007, vilket i slutändan såg företaget böta hundratals miljoner euro. Om EG fortsätter med en $ 6 miljarder böter skulle det bli den största böter som utfärdats hittills.

Men i sitt memo, Google berättade personal har en “mycket starka skäl”, att konkurrensen var lever och frodas, och noterade att mobila och appar “har förändrat allt”, erbjuda konsumenterna ett sätt att få information direkt från en mobil app snarare än via sökning.

“Konkurrensen är bara ett klick bort – och det växer Människor kan använda Bing, Yahoo, Quora, DuckDuckGo och en ny våg av sök assistenter som Apples Siri och Microsofts Cortana, liksom mer specialiserade tjänster som Amazon, Idealo, Le. . guide, Expedia, eller eBay Dessutom användare allt högre sociala nätverk som Facebook och Twitter för att hitta nyheter och förslag – var att äta eller vilka filmer att titta på “, säger Google.

EG på onsdagen bekräftade det öppnade en sond i Android och huruvida Google har brutit mot konkurrenslagstiftningen här också.

“Kommissionen kommer att bedöma om, genom att ingå konkurrensbegränsande avtal och / eller genom att missbruka en eventuell dominerande ställning, har Google olagligt hindrat utvecklingen och marknadstillträde av rivaliserande mobila operativsystem, mobila applikationer kommunikation och tjänster inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet,” den EG sagt.

Det finns tre områden kommissionen kommer att undersöka – huruvida Google hämmas rivaler genom att tvinga OEM att endast använda Googles tjänster, oavsett om det slutade dessa OEM att använda och marknadsföra icke-Google-styrda versioner av Android, och om sammanslagning sina tjänster med Android har skadat konkurrensen .

Google erkände också EG: s utredning Android i sin PM. Google har haft ett antal klagomål från konkurrenter, inklusive över sin paketering av Google-program som YouTube och Maps samt klagomål Google har blockerat tredjeparts app-butiker på Android.

Även här, Google säger att det har en stark fall, eftersom Android hade sänkt priserna och ökad valfrihet för konsumenterna och påpekade att Samsungs nya Galaxy S6 ingår förinstallerade appar från konkurrenterna.

Konsumenterna bestämmer vilka appar de använder och ladda på Android-enheter. Appar som konkurrerar direkt med Google som Facebook, Amazon, Microsoft Office, och Expedia är lätt tillgängliga för Android-användare, och

Många av dessa program kommer förinstallerade på Android-enheter. Google Apps som Search, Maps, Gmail och Google Play finns också ur lådan på många telefoner. Den senaste Samsung S6 är ett bra exempel på detta – det finns förinstallerade Facebook, Microsoft och Google Apps.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet