USA kan låta främmande makter tjäna teckningsoptioner på högteknologiföretag, men endast om FBI kan göra samma sak

()

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Den amerikanska regeringen driver på för ett nytt avtal som gör det möjligt för utländska stater att direkt tjäna uppgifter krav och wiretap förfrågningar på amerikanska tech jättar.

I gengäld skulle USA få ömsesidig tillgång till söka data som lagras i andra länder, ett drag som sannolikt kommer att underblåsa oron över den amerikanska regeringens övervaknings- och spaningsinsatser mot bakgrund av Edward Snowden avslöjanden.

Om källkoden hamnar i orätta händer, skulle skadan vara oöverskådliga.

Enligt en rapport från The Wall Street Journal, skulle flytta hoppa befintliga ömsesidig rättslig hjälp, som kräver att utländska stater kontakta lokala brottsbekämpande för att ge stöd från vänliga globala motsvarigheter för kriminella och nationella säkerhetsväskor.

I stället skulle de nya reglerna bevilja utländska nationer rätt att tjäna en teckningsoption för data, eller en avlyssnings begäran om information i realtid, direkt till företag som Apple, Facebook, Google och Microsoft.

Den brittiska är tänkt att vara den första i raden för den nya datadelning avtal, enligt tidningen.

Tidpunkten är inte så förvånande. News of the eventuellt avtal datadelning landade bara en dag efter det att justitie Inst förlorat ett fall där åklagare sökt tillgång till e-post lagras i en av Microsofts utländska datacenter i Dublin, Irland.

Regeringen hävdade att åklagarna bör ha tillgång till uppgifterna, sökte i en narkotika undersökning på en irländsk medborgare, eftersom uppgifterna var värd ett USA-baserat företag.

Microsoft utmanade den ursprungliga domen, som skulle ha tvingat företaget att följa regeringarnas krav. Hovrätten återförs sedan en avgift på förakt mot Redmond jätte, bevilja företaget möjlighet att överklaga efterfrågan. Microsoft vann sedan fallet i en dom förra veckan.

Microsoft var villiga att hjälpa, som var de irländska myndigheterna, men ömsesidigt bistånd kanaler juridiska används för att underlätta gränsöverskridande brottsbekämpande ansträngningar kringgås, och aldrig används av amerikanska åklagare. Den första domen domare domaren i fallet sade åklagare var rätt till, med tanke på att processen är “i allmänhet … långsam och mödosam.”

Sekretess förespråkare överens med argumentet att processen kan vara “besvärliga” i icke-livshotande fall.

Men ömsesidig rättslig hjälp har sett sina framgångar. Microsoft sade i efterdyningarna av Paris attackerna i November hade en “genomsnittlig handläggningstid på under 30 minuter” för att svara på utländska myndighetsbegäranden.

Som sagt, en koalition av tech företag – som omfattar Microsoft – sade i ett inlägg att de är “uppmuntras” av diskussionerna, och tillade att om ömsesidig rättslig hjälp process “förblir ett viktigt verktyg för detta och bör moderniseras.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Alla sådana försök skulle behöva godkännas av kongressen, men, en process som redan är behäftad med en upmanship, som ofta stymies bortgången av både tillstånd övervaknings och sekretesslagar lika.

Med andra ord, är det osannolikt att något kommer att hända under de närmaste månaderna med en förestående val bara några månader bort.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer