Tabletten akilleshäl: Brist på ett fysiskt tangentbord

En tablett här, två tabletter där dessa dagar ser tabletter överallt. Varumärket är inte längre viktigt, inte heller är den plattform de körs. Det är dags att erkänna tabletten har gått mainstream.

Detta har förmodligen en hel del att göra med den formfaktor: tabletter är mycket portabel, väger lite, och bland annat är mycket bra webb apparater. Detta tilltalar vanliga konsumenter som har köpt 100-tals miljoner av saker. För många tabletter är den bästa formen för att utföra de aktiviteter de gör en hel del.

Det gäller tills behov uppstår att ange en hel del text. Om en rapport för skola eller dokument för att skapa för jobbet, det är då bristen av tabletten är känt av många.

Tangentbord har varit den bästa metoden för textinmatning i årtionden, och ingenting har förändrats med ankomsten av tabletten.

Tabletter använder skärmen berörings tangentbord för textinmatning, och för vissa användare att de inte är riktigt så illa. Windows 8,1 tangentbordet är ganska bra liksom de många Android tangentbord. Även iPad tangentbord är OK, men inte lika bra som de på de andra två plattformarna.

För många, som faller i glömska när du måste använda dem för att göra en hel del skrivande. Ingen av tablett tangentbord är så bra för massor av textinmatning. Touch maskinskrivare i synnerhet kan bli frustrerad över bristen på skrivhastighet med hjälp av de små snabbvalsknappar på skärmen.

De som inte kan röra typ kan vilja pektangentbordet bättre än resten av oss. Jag har quizzed några sådana tablett användare, och de är villiga att göra längre textposter med enhetens inbyggda tangentbordet på skärmen. Man säger att beror på att de är vana vid jakt-och-picka skriva, även om det tar en stund för längre poster. De medger att få irriterad på erfarenheterna från tid till annan, dock.

Jag är en författare, och det gör mig en atypisk tablett användare på grund av mängden skriva jag gör. Med tanke på antalet tabletter som jag ser i användning med fysiska tangentbord, kan jag inte vara så annorlunda från den genomsnittliga tablett användare, dock. Jag är glad att använda tangentbord på skärmen för korta poster, till exempel svara på e-post, men längre än så och jag måste ha ett fysiskt tangentbord för tjat text.

Plattformen har ingen betydelse i detta avseende, är det en funktion av hur vi har lärt oss att arbeta med datorenheter. Tangentbord har varit den bästa metoden för textinmatning i årtionden, och ingenting har förändrats med ankomsten av tabletten. Vi gillar taktil återkoppling när vi skriver på ett tangentbord, och modeller skärmen inte klippa det.

Eftersom de som inte kan röra typ verkar vilja tangentbord på skärmen bättre än de som kan, kanske det är dags att sluta undervisning skriva i skolan. Ingen mening att skapa en armé av frustrerade tablett användare, eftersom det inte är sannolikt skiffer går bort någon gång snart. De kommer att vara bättre förberedda i framtiden när stationära och bärbara datorer försvinner. OK, du vet att jag skojar, eller hur?

För att vara tydlig, det finns säkert några tablett användare som tycker att använda tangentbord på skärmen för att vara bra. De är de lyckliga, men som resten av oss behöver en verklig tangentbord för att få ut det mesta av våra tabletter. Det är därför bärbara datorer inte går bort snart.

Jag klagar inte här, jag är helt nöjd med hjälp av ett tangentbord med tabletterna jag äger. Jag är bara påpeka för dem som planerar att köpa en tablett som du bättre skulle vara beredd på att “Jag behöver ett tangentbord” ögonblick som du antagligen kommer att uppleva som en hel del av oss.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Hur jag använder iPad som en seriös skrivsystem; 2013 i perspektiv: Göra verkliga arbetet med iPad, Bästa iPad Air tangentbord (händer på): januari 2014, 5 bästa iPad mini tangentbord

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

De stödjande tabletter på arbetsplatsen, särskilt i BYOD miljöer bör vara medvetna om detta också. Det kan se bra ut på papper för att få arbetare som använder tabletter sans tangentbord men det är inte troligt så det kommer att fungera. Windows 8.1 hybrider gör en hel del känsla i detta scenario.

Jag hör från en massa människor som känner att om du behöver ett tangentbord med din tablett, kan man lika gärna använda en bärbar dator. Det är vettigt för vissa, åtminstone för dem som glömmer du kan lösgöra tabletten och använda den ensam. Så länge tangentbordet på skärmen är acceptabel. Och ett fysiskt tangentbord är i närheten.

se relaterad

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone